Doprajte si domáce SPA

Redakcia | 24. január 2022
SPA, domáce spa, wellness

Wellness a SPA nie sú len o kúpeľoch, víkendových pobytoch a dovolenkách. Aj v súčasnej dobe, keď je cestovanie náročnejšie, si doma môžete vytvoriť relaxačnú SPA zónu. Pre vaše telo a psychiku to bude viac než prospešné.

Rovnováha mysle a tela - SPA

Vedeli ste, že SPA a Wellness sú dva rozdielne pojmy? Väčšina ľudí si wellness zamieňa so SPA službami, ktoré síce sú jeho súčasťou, ale tvoria len jednu časť. Cieľom wellness je jednoducho dobrý život. Nejde o jednorazovú aktivitu. Zahŕňa spokojnosť, radosť zo života, pohodu, zdravie, oddych, zdravú a kvalitnú stravu, pohyb i kozmetické procedúry. Pojem SPA vychádza z latinského príslovia sanus per aquam, čo znamená vodou k zdraviu. SPA sú procedúry spojené s vodou. SPA je miestom oddychu, stíšenia a spomalenia, je to tam, kde stres nemá svoje miesto. 

Wellness ako životný štýl

Wellness je trend v oblasti zdravého životného štýlu, ktorý sa v súčasnosti teší veľkej obľube. Cieľom je starostlivosť o človeka a o jeho fyzické a duševné zdravie. Prostredníctvom dobrej kondície, dobrého zdravotného stavu a relaxu sa snaží doviesť človeka ku kvalitnému a plnohodnotnému životu. Ako pojem v alternatívnej medicíne sa wellness objavil už v roku 1950.

Domáce relaxačné procedúry

Ak sa správne nastavíte a pripravíte si doma vhodné relaxačné prostredie, dokážete si SPA zónu vykúzliť aj doma.  Vytvorte si čas len pre seba, kedy vás nebudú rušiť deti, manžel, ani pípajúci mobil. Voľný víkendový deň alebo večer, keď sa domácnosť stíši a my môžeme ostať samé so sebou, je ideálnou voľbou. Doprajte si radosť z kúpeľa s pridaním kvalitnej soli do kúpeľa alebo sa zahaľte do voňavej peny. Hrejivá voda uvoľňuje svaly, kĺby a nervy. Teplá voda zvyšuje prietok krvi do častí tela so slabou cirkuláciou. Po kúpeli si doprajte masáž s éterickým olejom. Olej z čajovníka regeneruje pokožku a je vhodný aj pri problematickej pleti. Bodkou na záver je teplý bylinný čaj a oddych pri dobrej knihe.

Dokonalé domáce SPA si vytvoríte s pomocou produktov dm drogerie markt, určených pre rozmaznávanie tela i ducha.

SPA, domáce spa, wellness, relax, peeling, soľ do kúpeľa

Balea olejový píling so soľou z Mŕtveho mora, 300 g
Olejový píling vďaka účinným látkam ako slnečnicový olej, čajovník čínsky a vitamín Ezlepšuje a vyhladzuje pokožku. Hodnotné zloženie s extraktom z bieleho čaju a soli z Mŕtveho mora a komplexu minerálov sa postará o to, aby pokožka zostala ošetrená.

Balea pena do kúpeľa s eukalyptovým olejom, 500 ml
Relaxačná a uvoľňujúca pena do kúpeľa s obsahom hodnotného eukalyptového oleja dokonale uvoľní telo, dodá pocit relaxu a novú energiu po náročnom dni.

ebelin čistiaca wellness hubka na telo, 1 ks
Čistiaca wellness hubka je vyrobená z jemného materiálu, ktorý je šetrný k pokožke a zanecháva ju zamatovo jemnú a hebkú. Hubka je skvelá na masáž či telový píling.

Mivolis Bio bylinný čaj, 50 g
Kombinácia citrónovej trávy, škorice, bieleho ibišteka či konopného oleja z ekologického poľnohospodárstva v kombinácii s prírodnou pomarančovou arómou chutí mimoriadne harmonicky a korenisto, uhasí smäd a prehreje celé telo.

Mivolis olej z čajovníka austrálskeho, 30 ml
Olej z čajovníka je 100 % prírodný éterický olej získavaný z lístkov čajovníka. Slúži na regeneráciu, dezodoráciu nôh, na masáž a je účinný pri problematickej pleti.

Balea soľ do kúpeľa, 80 g
Soľ do kúpeľa z prírodnej morskej soli s olejom z hroznových jadierok a extraktom z čerešní podporí príjemný pocit na pokožke a zanechá ju dokonale hebkú. Príjemná vôňa mandľového mlieka a bielych kvetov ošetruje a rozmaznáva telo i dušu.

Kúpite exkluzívne v predajniach dm a v dm e-shope.