Dovolenka? Kdeže! Nevyhnutný oddych! Pribaľte si k nemu júlový FIT štýl

Redakcia | 2. júl 2019
fitštýl, fitastyl.sk, júl, dovolenka, nové číslo, luxus, potreba, psychológia,

Leto, čas, o ktorom väčšina z nás básni po zvyšných desať mesiacov a dúfa, že práve toto bude obdobie, kedy sa nám podarí trochu si oddýchnuť. Deťom odpadnú školské povinnosti, a tým samozrejme i niektorým rodičom. Ideálna situácia, kedy si môžete dopriať trochu času pre seba a vybrať sa na vytúženú dovolenku.

Verte nám, v dnešnom uponáhľanom svete to nie je luxus, ale nevyhnutnosť! Choďte do toho, aj keby ste sa vybrali čo i len päťdesiat kilometrov od domova. Zmena prostredia, iný vzduch, a hlavne ten pocit, že máte slobodnú voľbu robiť so svojim dňom čo chcete, alebo aspoň jeho väčšinu, je na nezaplatenie!

Sezóna malín je tu

Malina alebo ostružina malinová je u nás pomerne bežný krík, ktorý dorastá do výšky 1,5 – 2 metre. Plody majú sýtu ružovú farbu a ich veľkosť je približne 1,5 - 2 cm. Čím sú maliny tmavšie, tým viac obsahujú prírodného farbiva, ktoré je zároveň i antioxidantom, a teda tým sú aj zdravšie. Toto nami obľúbené ovocie obsahuje v sebe ešte omnoho viac.

Ovplyvňuje genetika postavu?

To mám po mame, to máme v rodine, u nás nikto nie je chudý, všetci majú aspoň pár kíl navyše...Výhovorky, alebo naozaj neovplyvniteľná vec? Je pravda, že gény typu postavy zdedíme a je zákonite daný náš typ postavy, prípadne nadváha až obezita?

Expandery a stuhy

Pred novými pomôckami má množstvo ľudí rešpekt. A nemusíte byť ani úplný laik, aby ste sa voči nim stali nedôverčivými. Iste, pri mnohých pomôckach je potrebný celý manuál, ale sú aj také, ktoré do svojho tréningového programu zaradíte prekvapivo jednoducho. Odporové gumy, čiže expandery, alebo stuhy, sú vynikajúcou tréningovou voľbou.

Vyrazte na kolobežke

Žiadny iný športový prostriedok nezažíva v posledných rokoch taký veľkolepý návrat ako práve kolobežka. A nie sú to len deti, ktoré sa na nej premávajú po chodníkoch i cestách. Aké sú benefity tohto športu a do akej kolobežky je vhodné investovať?

Ako si užiť dovolenku bez tráviacich ťažkostí?

Dovolenka v prímorskej oblasti, slnko, more, čas oddychu a zaslúženej relaxácie a vy si ju nemôžete vychutnať, pretože pol dovolenky presedíte s kŕčmi v bruchu na WC. Ani ranné „vypálenie červíka“ rôznymi silnými alkoholmi nepomáha. Prečo je to tak? A čo vlastne spôsobuje tieto hnačky a brušné chrípky v dovolenkových destináciách?

Dovolenka je nevyhnutnosť, nie luxus

Leto je skvelým obdobím a jedným z dôvodov sú práve letné prázdniny. Nemusíte byť práve školákom, aby ste si ich užili. Letná dovolenka k letu patrí. A to je dobre. Podľa psychológov ju potrebujeme ako soľ.

15 tipov ako cestovať  za menej

Aj vy milujete zvuk koliesok na kufri poskakujúcich po chodníkoch či letiskových halách? Na pokožke soľ, vo vlasoch vietor a v očiach nekonečno. Voňavé leto je tu a pozýva nás objavovať exotické diaľky, šíro-šíre tyrkysové more posiate bielymi plachetnicami, ale aj zelené hory, kde ľúbi spočinúť naša duša v tichu. Dobrá správa je, že ak dnes chcete cestovať, nemusí vás to stáť celý majetok. Na cestovanie naozaj nie je potrebné čakať, kým sa z vás stane multimilionár. Ako teda cestovať za menej?  

FIT cukráreň: Fazuľová torta + Raw guľôčky  

+ FIT záhradná párty

+ Jedálniček na jeden deň