FIT štýl v júni: ekoturizmus, paddleboard, stres a chudnutie či 5 vecí, za ktoré sa neospravedlňuje

Dominika Bleščáková | 28. máj 2021
FIT štýl v júni: ekoturizmus, paddleboard, stres a chudnutie či 5 vecí, za ktoré sa neospravedlňuje

Hoci posledné dni to tak veľmi nevyzeralo, leto sa už nezadržateľne blíži. Dni sa predlžujú, v záhradkach dozrieva čerstvé ovocie, mestké uličky ožívajú a ľudia sa snažia "uchmatnúť" si každý jeden slnečný lúč a dobiť sa energiou a pozitivizmom. Júnové číslo FIT štýlu je tiež naladené na "predletnú" nôtu - prezradíme vám, prečo by ste mali v tomto období zaradiť do jedálníčka višne, naučíme vás, ako si vyskladať dokonalú smoothie misku, dozviete sa, ktoré partie si dokážete vyformovať vďaka paddleboardu, čo by ste mali dopriať svojim vlasom, aby aj počas horúcich letných dní žiarili a tiež vás naučíme, za čo sa určite netreba ospravedlňovať, ako dávať pozor na stres počas chudnutia a prečo by sa beh mal stať vašou každodennou terapiou. Prajeme pohodové čítanie.

Zlato prichádzajúceho leta - Višne

Napriek tomu, že višne u nás ani zdaľeka nie sú také obľúbené ako čerešne, mali by sme ich pravidelne v tomto období zaraďovať do svojho jedálníčka. Ak vám prekáža trpká chuť čerstvých plodov, môžete si ich zakomponovať v podobe luxusnej višňovej omáčky alebo fantastického dezertu. Potešia malých i veľkých.

Stres a chudnutie

Naozaj môže byť za nenaštartovaním alebo zastavením chudnutia stres alebo to je len mýtus?

Je ovocie s vysokým obsahom cukru zdravé?

Ako to teda je? Je fruktóza dobrá alebo zlá? Mali by sme sa vyhýbať niektorým druhom ovocia?

Smoothie miska

Tiež ste im podľahli? Nie len, že sú hotovou pastvou pre oči, výborne chutia a sú hotové raz dva, ešte vás aj dobijú poriadnou dávkou energie a doplnia desiatky zdraviuprospešných látok, vitamínov a minerálov. Tak čo, akú si spravíte najbližšie?

Objavte paddleboard a nechajte sa unášať

Tento fenomén posledných rokov nepozná vekové hranice, nemá žiadne obmedzenia a nevyžaduje hodiny tréningu. Prináša radosť či priam eufóriu a vyrysuje postavu. Navyše, ktokoľvek sa na paddleboard postaví, zvládne to. Neveríte? Tak vyskúšajte!

Do formy - Leto sa isto blíži, dáme si interval: Bruško a chrbát

V júnovom čísle dáte spolu s Di Hô Chí zabrať brušku a chrbátu, aby ste sa cítili v plavkách sebaisto, sebavedome a príťažlivo.

Beh - náš pravidelný flow

Ako pomáha beh v boji so stresom a akým spôsobom vieme stres využiť v náš prospech?

Beh pre zdravé prsia

20. 06. 2021 sa na Železnej Studničke uskutoční štvrtý ročník charitatívneho behu, organizovaného platformou neziskových organizácií podporujúcich zavedenie mamografického skríningu na Slovensku. Zaregistrovať sa môžeš na TEJTO STRÁNKE.

Na vlastnom tele - web editorka FIT štýlu Dominika Bleščáková

V júnovom FIT štýle sme vyspovedali súčasť našej redakcie, web editorku Dominiku, ktorá vie, aké je mať hmotnosť na húsenkovej dráhe a že nájsť rovnováhu v strave môže byť ťažšie, ako by sa na prvý pohľad zdalo.

Ako vyzerá zdravá večera podľa fitness tréneriek?

Inšpirujte sa jedálníčkom bodybuilderky Magalény Kažimírovej.

Rozhovor s Misskou Katarínou Očovanovou: Keď budete samy sebou, všetko zvládnete

Čo robia Missky počas pandémie, ako sa udržiavajú vo forme a čo ich vedie k tomu, prihlásiť sa do súťaže krásy?

Bylinky pre lepšie trávenie

Cítite diskomfort v oblasti tráviacich orgánov a hľadáte jeho príčinu? Pomôcť vám môžu aj dary z prírody, chce to len čas a možno aj trochu odriekania.

5 tipov, ako prežiť letné párty so zdravými črevami

Užívajte si život naplnno a nedovoľte črevám, aby pokazili vašu párty!

Šatník po štyridsiatke

Rady od štylistky, ktoré sa zídu.

5 vecí, za ktoré sa nemusíme ospravedlňovať

Tak schválne, viete, aké to sú?

Koruna krásy v lete: Máme si chrániť vlasy pred slnkom?

Vlasy sú oveľa viac než len korunou krásy a našou estetickou ozdobou. Práve preto by sme mali naše vlasy dostatočne ochrániť pred priamym slnkom a vyhnúť sa tak viacerým nepríjemnostiam.

Ekoturizmus

Ak sa po kríze vrátime naspäť k štandardnému životnému štýlu, môžeme si povedať, že sme trpeli zbytočne a nevzali sme si žiadne ponaučenie.

Recepty

Mini tortička s ovsenými vločkami a nugátom a sladké raňajky 4x inak.