FIT štýl v septembri: Udržte sa vo forme

Redakcia | 30. august 2021
FIT štýl v septembri: Udržte sa vo forme

Je vám smutno za letom? Pripravte sa s nami na jeseň plnú harmónie a farebných dní.

KEFÍR JE MALÝ ZÁZRAK

Zrejme ste už počuli o tom, že kefír je potravina s blahodarnými účinkami na naše trávenie. Slovo kefír pochádza z tureckého slova keyif, čo v doslovnom preklade znamená „cítiť sa dobre po jedle“. Kefír obsahuje približne tridsať jedinečných druhov probiotík, alebo tzv. dobrých baktérií, o ktorých je známe, že zlepšujú zdravie čriev a môžu napomáhať tráviacim procesom.

Viete, ako si vyskladať ZDRAVÝ TANIER? 

Je to jednoduché. Treba na to ovládať len zopár základných pravidiel a zárukou vám bude pestrá a nutrične bohatá strava každý deň.

PREDMENŠTRUAČNÝ SYNDRÓM A MENŠTRUÁCIA AKÁ STRAVA MÔŽE ZNIŽOVAŤ PRÍZNAKY PMS ? 

O stredomorskej strave ste už určite počuli v súvislosti s prevenciou civilizačných ochorení, vrátane nadváhy a obezity. Avšak zdá sa, že je jednou z možností, ako zmierniť aj nepríjemné príznaky PMS. „Najnovšia štúdia je z roku 2020 zo Španielska, kde boli na základe dotazníka sledované mladé ženy, konkrétne pravidelnosť ich cyklu, dĺžka jeho trvania a menštruačné bolesti. 

4 TIPY, ako sa udržať vo forme + Overené spôsoby, vďaka ktorým vás chudnutie bude baviť

Ako docieliť, aby si si splnila sen? Aby si z túžby vybudovala návyk, na ktorom sa staneš závislá? Sama premýšľaš, ktorý spôsob je overený, účinný a stane sa aj pre teba tým pravým? Rady a riešenie týchto problémov ti prezradí Martin Toth – fitness kouč a autor návodu "Ako schudnúť svojich prvých 10 kg a ostať štíhlou - ak ovládaš teóriu, ale nemáš pevnú vôľu“, ktorý píše a úspešne radí aj vo FITSHAKER.SK.

HOT JOGA

V poslednom čase sa stále častejšie objavuje na programe jogových centier hot joga. Ponúka množstvo rovnakých výhod ako klasická joga, vrátane odbúrania stresu, spevnenia tela a flexibility. Čím je však špecifická?

NELLI NOVODOMSKÁ

Mladá Zvolenčanka Nelli je vo svojich 16 rokoch Majsterkou sveta v hlavnej ženskej kategórii IFBB (Medzinárodná Asociácia Bodybuilding & Fitness). Podarilo sa jej to hneď na prvýkrát po zaradení sa do kategórie, ale nie je žiadny nováčik. Na konte má už mnoho európskych a svetových víťazstiev z prestížnych detských fitness súťaží. 

HRČKY NA TELE

Našli ste si hrčku na tele a zachvátila vás panika, že budete musieť ísť pod skalpel a niekoľko dní stráviť v nemocnici? Alebo, naopak, viete o nej už dlhšiu dobu a neriešite to? Ani jeden prístup nie je správny. Prečo? Aj v prípade potreby odstránenia hrčky sa vyoperuje ambulantne v lokálnej anestézii. Nemenej dôležité je, aby každú hrčku videl lekár, lebo môže byť nebezpečná.

NECHCEM MAŤ DETI

Na tému, ktorú budeme o chvíľu v Zelených stránkach rozoberať, je potrebné otvoriť si myseľ a nechať predsudky či sklon k vynášaniu súdov zavreté v škatuľke.

+ RECEPTY a dobré tipy, ako byť FIT aj v jeseni

Fit štýl
Už máte svoj FIT štýl? Vyberte si z rôznych možností predplatného.

Chcem si objednať