Každá pokožka potrebuje hydratáciu

Farmasi | 5. január 2022
Každá pokožka potrebuje hydratáciu
foto: Farmasi

Starajte sa o svoju pleť a odmení sa vám.

Problematická, suchá, či s prvými známkami starnutia? Každá pleť potrebuje niečo iné. Je dobre poznať svoj typ pleti a zvoliť také prípravky, ktoré jej dopomôžu k zdravému vzhľadu. Máte pocit, že tej vašej už nič nepomôže? Nič nie je stratené a vhodná pleťová rutina dokáže "upraviť" aj tú najcitlivejšiu pleť.

Aký typ pleti máte?

Darmo budete každý deň kŕmiť svoju pleť drahým krémom, ak nie je určený na váš typ pleti, žiadne zázraky sa nekonajú. Práve naopak, môžete si ju viac premastiť, alebo nepríjemne vysušiť.

Máte mastnú pleť? Charakterizujú ju rozšírené póry, akné aj v dospelom veku, tvorba mazu a lesk. Naopak, citlivá pleť sa prejavuje začervenaním, pocitom napnutia až pálenia najmä v nepriaznivých vonkajších podmienkach (alebo po použití nevhodnej kozmetiky). Pri suchej pleti sú výraznejšie vrásky a mdlosť pokožky. 

Každá pokožka potrebuje hydratáciu

Tak zvonku – použitím vhodných hydratačných kozmetických prípravkov – ako aj zvnútra. Nezabúdajte na dostatočný príjem tekutín a to ani v zimnom období. 

Je vhodné, aby mal denný hydratačný krém s ochranným faktorom minimálne SPF 20, pred nepriaznivým slnečným žiarením je dôležité chrániť sa po celý rok a v prípade vysokohorského pobytu sa neobávajte zvoliť aj vyšší SPF, aby ste si nespálili pokožku. 

Vitamíny A, C a E pôsobia ako antioxidanty a pomôžu každej preli. Na noc zvoľte regeneračné výživné krémy nabité výživou.  

Nastavenie vhodnej pleťovej rutiny 

Asi tušíte, že alfou a omegou starostlivosti o pleť je čistenie. Pleť je potrebné dôkladne očistiť nielen večer, ale aj ráno. Aj v prípade, že sa nelíčite! Očistite si pleť od prachu, kožného mazu, ktorý upcháva póry a odumretých buniek. Aj v tomto prípade voľte odličovacie prípravky vhodné na váš typ pleti. Ideálne je poradiť sa s odborníkom, ktorý vám pomôže diagnostikovať typ pleti a odporučí vhodnú kozmetiku. 

Vyspite sa do krásy

Dobrý a kvalitný spánok vám pomôže k oddýchnutej žiarivej pleti. Ponocovanie spôsobuje prehlbovanie vrások, tmavé kruhy pod očami, ochabnutie pleti a predčasné starnutie. Ak si na noc doprajete výživnú masku, ráno sa zobudíte s peknou oddýchnutou tváričkou.   

V špeciálnej línii od FARMASI nájdete produkty na starostlivosť o pleť vo vysokej kvalite. Po registrácii získate automaticky až 23% zľavu.