PETRŽALKA V SOBOTU PRIVÍTA BEŽCOV 2. ČSOB ZIMNEJ SÉRIE

redakcia FIT štýl | 8. február 2018
PETRŽALKA V SOBOTU PRIVÍTA BEŽCOV 2. ČSOB ZIMNEJ SÉRIE

Do štartu 13. ročníka Bratislava Marathon (07. a 08. apríl 2018) zostáva necelých 60 dní a bežecké ako aj organizačné prípravy sú v plnom prúde.

Bežci si svoju pripravenosť môžu opäť otestovať už túto sobotu, 10. februára 2018 na druhom podujatí ČSOB Zimnej Série. Čakajú na nich už tradične trate na 6 a 12 km plus detské behy na 300, 600 a 800m. Zmenou je miesto konania. Namiesto minuloročného Slovakia Ringu, sa druhý diel pobeží v Petržalke.

Prečo je tomu tak, vysvetľuje riaditeľ podujatia Jozef Pukalovič: „Petržalka, a zvlášť okolie oboch Draždiakov, je veľmi populárne bežecké miesto a my sme sa rozhodli oživiť Zimnú Sériu práve touto lokalitou. Ide o pomerne rovinatú trasu, čo robí tento diel tým najrýchlejším z celej trojdielnej série. Sami sme zvedaví, ako sa ľuďom nová trať bude páčiť.

Ide o obľúbenú relaxačnú oblasť Petržalčanov, čo takisto sľubuje výbornú atmosféru, nehovoriac o tom, že v tomto momente máme prihlásených už 600 bežcov. A to je predpoklad, že ich pobeží opäť viac ako na prvom podujatí tohtoročnej ČSOB Zimnej Série.“ Každý, kto odbehne všetky tri diely ČSOB Zimnej Série, obdrží priamo v cieli poslednej, tretej časti v Eurovea, pamätnú medailu.

On-line registrácia na druhý diel ČSOB Zimnej Série je možná do 09. februára na www.predpredaj.sk alebo na www.bratislavamarathon.com.

Prezentácia a výdaj štartových čísiel sa začne vo štvrtok, 08. februára v priestoroch športovej predajne Bratislavamarathon Running Store v OC Retro na Nevädzovej ulici číslo 6, pokračovať bude v piatok, 09. februára vždy v čase od 12.00 do 18.00 hod. V sobotu, 10. Februára, v deň pretekov, sa bežci môžu odprezentovať už len v priestoroch podujatia v Petržalke pred ProCare Medissimo.

PRÍPRAVY NA 13. ČSOB BRATISLAVA MARATHON POKRAČUJÚ

Rekordný je i počet prihlásených bežcov na 13. ČSOB Bratislava Marathon (07.04.-08.04.2018), čo svedčí o jeho rastúcej popularite a neustálom napredovaní. V porovnaní s rovnakým obdobím v predošlom roku registrujú organizátori stále nárast o zhruba 20%.

NEZMEŠKAJTE! - 2. VLNA NAJVÝHODNEJŠIEHO ŠTARTOVNÉHO KONČÍ 15. FEBRUÁRA 2018.

K maratónu, polmaratónu, polmaratónskej štafete, desiatke, minimaratónu, detským behom a súťaži lezúňov tento rok organizátori pripravili hneď dve nové disciplíny. „Tento rok budú mať premiéru štafeta na 4 x 10,5km a Senior Run & Walk – Beh dobrých ročníkov určený pre vekovú kategóriu 60+.

Chceme, aby sa ČSOB Bratislava Marathon stal behom naozaj celej rodiny, preto vyzývame bežcov, aby zapojili do príprav svojich najmenších i najstarších, všetkých, ktorí sa chcú cítiť lepšie, zdravšie a vitálnejšie. Veríme, že spoločne môžeme rozbehať celé rodiny a tak naplniť jeden z cieľov ČSOB Bratislava Marathon,“ povedal Jozef Pukalovič, riaditeľ ČSOB Bratislava Marathon.