Prečo užívať inteligentné ŽELEZO SmartHit Ferrum?

Redakcia | 6. apríl 2021
Prečo užívať inteligentné ŽELEZO SmartHit Ferrum?

Železo je prvok, ktorý telo ťažko absorbuje. Jeho deficitom trpia 2/3 žien, vegáni, vegetariáni a ľudia na diétach. Žiaľ, s jeho dopĺňaním to nie je také jednoduché.

Na úvod treba povedať, že sa železo v strave vyskytuje vo forme hému (v mäse a rybách) alebo v nehémovej forme (vo vajciach a v rastlinných výrobkoch). Hémové železo je absorbované 5-krát lepšie ako nehémové, ktoré naše telo absorbuje iba z  5 %. 

Príznaky nedostatku železa sa prejavujú bledosťou, zhoršením nálady, podráždenosťou, anémiou, arytmiami, zníženou výkonnosťou svalov, poklesom imunity atď. Ak nie je možné doplniť železo jedlom, mali by ste zvážiť jeho dopĺňanie pomocou výživových doplnkov, je to najfyziologickejší spôsob. Existujú rôzne výživové doplnky s obsahom železa, a to v rôznych formách, ako sú tablety, šumivé tablety, dražé, kapsuly, prášok atď.

Ktorý výživový doplnok s obsahom železa by ste si mali zvoliť?

Odpoveď je jasná, inteligentné železo, ktoré sa vynikajúco vstrebáva a je bez nežiaducich účinkov. Najpredávanejšou a zároveň najlacnejšou alternatívou sú doplnky s obsahom síranu železnatého. Táto forma je  však mimoriadne zle absorbovaná. Niektoré výživové doplnky sa užívajú aj niekoľkokrát denne, čo je nekomfortné. Dôležité je nezabudnúť, že bežné výživové doplnky s obsahom železa by sa nemali užívať spolu s čajom ani s liekmi, ktoré zvyšujú pH v žalúdku a potrebné je zabezpečiť čo najdlhší časový interval medzi podaním železa a jedením mliečnych výrobkov a potravín s vysokým obsahom vlákniny.

Existuje však forma železa, pri ktorej tieto typy komplikácií neexistujú. 

Doplnok SmartHit IV™ Ferrum je forma pyrofosfát železa, navyše zapuzdrená v lipozomálnych mikrokapsuliach. Vstrebáva sa 5-krát lepšie, ako bežné železo, nevyvoláva ťažkosti tráviaceho systému ako ťažoba v žalúdku či zápcha, nevytvára kovovú chuť v ústach a nefarbí zuby. SmartHit IV™ Ferrum, jeden z najkvalitnejších a najmodernejších prípravkov na trhu. Užívanie je jednoduché, iba 1 kapsula denne.

 

Fotogaléria