Pripravte sa na bláznivý apríl: Nový FIT štýl vám s tým pomôže!

Redakcia | 28. marec 2019
nové číslo fit štýl, apríl, matcha torta, recept, fit cukráreň, jarná únava, topinambur

Otvorí vám dvere do duše našej šéfredaktorky, poradí čím nahradiť zemiaky a ako najlepšie zabojovať s jarnou únavou. Dni vám pomôže osladiť nie len obsahom, ale aj skvelým receptom na zdravú matcha tortu.

Topinambur

Pre jeho široké využitie v potravinárstve, poľnohospodárstve či energetike ho niektorí vedci označujú za plodinu 21. storočia. V súčasnosti sa u nás pestuje len okrajovo. Pestujú ho najmä záhradkári pre krásne žlté kvety, a pritom vôbec netušia, že v zemi sú ukryté výživovo významné, chutné a zdraviu prospešné hľuzy. Pritom veľkou prednosťou tejto zeleniny je, že je možné konzumovať ju celých 7 mesiacov. Hľuzy sú odolné voči mrazu, čo topinambur umožňuje zberať a konzumovať v čerstvom stave na jeseň, počas zimy, pokiaľ nie je namrznutá pôda, ale rovnako aj na jar.

Guava

Je to, čo vás po zime nakopne do jarných dní. Pôvodom americké ovocie, u nás nie príliš známe, ale zato veľmi chutné: guave alebo guava. Toto tropické ovocie tvarom pripomínajúce hrušku, prípadne jablko, má sladkú, až jemne kyslastú chuť a veľmi intenzívnu vôňu. Guava okrem toho, že výborne chutí, má aj viacero benefitov pre naše zdravie, ktoré ocení každý jeden z nás.

Namasté

Vaše šťastie je vo vašich rukách. Navonok plytko znejúca fráza je v skutočnosti hlboká pravda. Hľadajúc si miesto na tomto svete, v zajatí vnemov, informácií, očakávaní, predsudkov, negatívnej energie, sa necháme unášať v bubline, v ktorej v skutočnosti byť nechceme. Túžime po rovnováhe, pokoji, zmierení samých so sebou a so svetom.

Trápenie jarných dní

Väčšina z nás sa nevie dočkať prvých jarných dní. Slnko sa na oblohe objavuje čoraz častejšie a prebúdza k životu všetko, čo počas zimy oddychovalo. Podobne to funguje aj u mnohých z nás - snažíme sa čerpať energiu zo slnečných lúčov, dúfajúc, že nám pomôžu zbaviť sa únavy, ktorá prišla spolu s jarou. Hoci je to jeden zo skvelých krokov, ako nedostatok energie prekonať, nie vždy stačí.

Histamínová intolerancia

Mnohí ňou trpia, no nemajú o tom ani tušenie. Histamínová intolerancia môže ísť totiž ruka v ruke s množstvom zdravotných ťažkostí, ako sú napríklad bolesti kĺbov, ekzémy, migrény, bolestivá menštruácia, úzkosť, poruchy spánku, chronická únava, nervozita či akné, ktoré nám ani nenapadne spojiť práve s touto diagnózou.

Fit cukráreň

Tentokrát sa v našej cukrárni realizovala 35-ročná ekonomická riaditeľka, Diana Hô Chí, na prvý pohľad dokazujúca, že sedavé zamestnanie a šport spolu môžu ladiť. Cez deň sa venuje číslam, po práci srší energiou a vedie skupiny pohybových nadšencov, ba čo viac, pečie úžasné dobroty, ako napríklad bezlepková matcha torta, na ktorú recept nájdete v aktuálnom čísle.

+ recept na Raw guľôčky,

+ Aprílová dúha: 5 receptov vrátane kalorických hodnôt.