Slovami PETRY VLHOVEJ: Súťažím určite preto, aby som bola najlepšia

redakcia FIT stýl | 7. február 2018
Slovami PETRY VLHOVEJ: Súťažím určite preto, aby som bola najlepšia

Vo februárovom FIT štýle na vás čaká inšpiratívny rozhovor s Petrou Vlhovou o tom, aká je realita profesionálneho športu na Slovensku, ako vyzerá Petrina tréningová príprava, čo všetko okrem samotného tréningu na svahu musí absolvovať a ako sa stravuje...

Aj toto sú slová Petry Vlhovej...

Mne nejde o súťaž proti niekomu konkrétnemu. Snažím sa byť trpezlivá aj pokorná a vážiť si každé zlepšenie či pekné umiestnenie.

Nič to však nemení na podstate, že ma vnútorne uspokojuje iba výkon, ktorý je na hranici mojich aktuálnych schopností.

Viem, čo dokážem a ak sa k tomu v pretekoch nepriblížim, nemôžem byť predsa spokojná.

Opýtali sme sa tiež...

Zaradili ste do tréningového plánu niečo nové (cviky), čo sama cítite, že vám výrazne pomohlo? Ako vyzerá vaša kardio príprava?

... Samozrejme, ide o obrovskú porciu lyžovania, ale dôležitá je aj kondičná príprava, o ktorú sa v mojom tíme starajú až traja kondiční tréneri.

Najčastejšie ide o rôzne druhy posilňovacích cvičení na rozvoj sily a silovej vytrvalosti, cvičenia na posilnenie vnútorných posturálnych svalov, či dýchacie a kompenzačné cvičenia.

V lete sa venujem viac aj aeróbnemu tréningu, behám, bicyklujem, hrám futbal a ak je to len trošku možné, idem s bratom Borisom jazdiť na terénne motorky, čo považujem za záťaž fyzicky veľmi podobnú lyžovaniu.

Celý rozhovor a mnoho ďalších výživných informácií nájdete vo februárovom vydaní FIT štýlu.

FIT štýl vo februári, iba pre vás...