Infošky články

Júlový FIT štýl: letná dávka oddychu a inšpirácie

Júlový FIT štýl: letná dávka oddychu a inšpirácie

Tak sme sa dočkali - leto a prázdniny sú tu. Aj vy sa tak tešíte? Konečne po tomto náročnom roku aspoň na chvíľu vypneme a doprajeme si sladké ničnerobenie. Veríme, že súčasťou vášho oddychu bude aj naše najnovšie číslo FIT štýlu, plné praktických a inšpiratívnych článkov. Tak teda "dolce vita", priatelia! Čítať viac..

Bežte bez rizika aj v horúčavách

Bežte bez rizika aj v horúčavách

Dnes prší, nejdem behať... Dnes príliš fúka, je hmla, je zima, sneží, je tma... Niektorých ľudí je celkom ľahké odhovoriť od behu. Stačí na to iné ako slnečné počasie. Ale ako je to s behom v teple? Mnoho ľudí teplo nepovažuje za prekážku k behu. Čítať viac..

Čo sú to krížové tréningy a načo ich potrebujeme?

Čo sú to krížové tréningy a načo ich potrebujeme?

Krížový tréning je vykonávania iného druhu športu, ako je ten náš hlavný. V našom prípade je hlavným športom beh a všetky ostatné športy by sme mali vykonávať v zmysle krížového tréningu ako doplnkový šport. Ak niekto robí triatlon, tak sú jeho hlavné športy tri: beh, bicykel a plávania a za krížový tréning by si mal voliť znova nejaký iný druh športu. Že prečo? Čítať viac..

5+1 krokov k žiarivej a bronzovej pokožke

5+1 krokov k žiarivej a bronzovej pokožke

Teploty stúpajú, dni sa predlžujú, oblečenie sa skracuje a väčšina z nás sa už určite nevie dočkať, ako si vychutná energizujúce slnečné lúče, najlepšie niekde pri vode alebo aspoň na záhradke s drinkom v ruke. Snívate o krásnej, napohľad zdravej a opálenej pokožke, no zároveň sa obávate, že sa opäť raz spálite a bronz vám zmizne po pár dňoch? Inšpirujte sa našimi tipmi a už o pár dní sa budete pýšiť oslnivou pokožkou, ktorú vám bude nejedna žena závidieť. Čítať viac..

Barby z Denníka Reumamy: Ak chcem s reumou žiť, nesmiem proti nej bojovať

Barby z Denníka Reumamy: Ak chcem s reumou žiť, nesmiem proti nej bojovať

Barbora „Barby“ Jelinek, vystupujúca pod meno @z_dennika_reumamy je influencerka, mama a reumatička, ktorá si na sociálnych sieťach vedie „pozitívny denník REUMAtického života“ a ukazuje svojim sledovateľom, že aj s reumou sa dá krásne žiť. Je plná pozitivizmu a veselého prístupu k životu, no zároveň sa nebojí ukázať aj odvrátenejšiu stránku tohto autoimunitného ochorenia a „úskalia“, ktoré musí pre chorobu neraz zdolať. Nepoužíva svoju diagnózu ako výhovorku a napriek obmedzeniam dodržiava zdravý životný štýl a aktívny spôsob života. Nejeden zdravý človek by sa mal čo od nej učiť Čítať viac..

Ovocné vločky vás zbavia akýchkoľvek tráviacich ťažkostí

Ovocné vločky vás zbavia akýchkoľvek tráviacich ťažkostí

Zdravie človeka sídli v tráviacom trakte, preto by sme mali obzvlášť dbať o zdravé trávenie. Čoraz viac ľudí bojuje s rôznymi tráviacimi ťažkosťami a ochoreniami, ktoré môžu byť príčinou zhoršenej imunity a určite budete súhlasiť, že nepridajú ani na nálade. Ovocné vločky sú horúcou slovenskou novinkou, ktorá by nemala chýbať vo vašej kuchyni. Čítať viac..

Ste stále zaneprázdnení? Zničí vám to zdravie aj vzťahy

Ste stále zaneprázdnení? Zničí vám to zdravie aj vzťahy

Prečo sa moderné vzťahy rozpadajú rýchlejšie ako tie spred pol storočia? Podľa psychológov sú za tým pozitívne aj negatívne ukazovatele. Tým šťastnejším je fakt, že sme samostatní a viac finančne sebestační, čo nám umožňuje väčšiu slobodu pri rozhodovaní. Našťastie nás menej trápi, čo si pomyslia susedia a neostávame nasilu tam, kde nás to vnútorne zožiera. Aby sme však nezabudli na odvrátenú stranu veci – prejavujeme menší záujem o vzťah bojovať, ťažšie robíme kompromisy, hľadáme dokonalosť a najmä, na nič nám neostáva čas Čítať viac..

5 najväčších mýtov v stravovaní (časť 2)

5 najväčších mýtov v stravovaní (časť 2)

Examine je webová stránka, na ktorej nájdete informácie ohľadom stravy a suplementácie založenej na vedeckých poznatkoch. Stále je obrovské množstvo ľudí, ktorí veria mýtom a nemajú jasno v základných „pravidlách“ zdravej stravy. V tom, ako to funguje a ako to nefunguje. Informácií je čoraz viac, a preto opakovanie toho, čo bolo opakovane vedecky potvrdené, nie je na škodu. Čítať viac..

Patrik Kubiček: Stojku možno vnímať ako zrkadlo svojich fyzických možností

Patrik Kubiček: Stojku možno vnímať ako zrkadlo svojich fyzických možností

Hitom tejto sezóny sú bezpochyby stojky. Alebo handbalance - handbalancing, ako ich hovorovo voláme. Dobrovoľne priznávam, že aj ja som prepadla davovej psychóze a túžbe naučiť sa stojku na rukách. Bolo to tesne pre „kovidom“, stihla som absolvovať iba 3 tréningy. Nejaký čas som ešte skúšala aj sama doma, ale bez profesionálneho vedenia mi upadala morálka, klesalo sebavedomie, že to niekedy dokážem a narastal strach, že sa zraním. Aj preto som veľmi zvedavá, čo nám – poškuľujúcim začiatočníkom, trochu aj neveriacim Tomášom poradí tréner špecializujúci sa na stojky na rukách. Naozaj to dokáže ktokoľvek? Čítať viac..

FIT štýl v júni: ekoturizmus, paddleboard, stres a chudnutie či 5 vecí, za ktoré sa neospravedlňuje

FIT štýl v júni: ekoturizmus, paddleboard, stres a chudnutie či 5 vecí, za ktoré sa neospravedlňuje

Hoci posledné dni to tak veľmi nevyzeralo, leto sa už nezadržateľne blíži. Dni sa predlžujú, v záhradkach dozrieva čerstvé ovocie, mestké uličky ožívajú a ľudia sa snažia "uchmatnúť" si každý jeden slnečný lúč a dobiť sa energiou a pozitivizmom. Júnové číslo FIT štýlu je tiež naladené na "predletnú" nôtu - prezradíme vám, prečo by ste mali v tomto období zaradiť do jedálníčka višne, naučíme vás, ako si vyskladať dokonalú smoothie misku, dozviete sa, ktoré partie si dokážete vyformovať vďaka paddleboardu, čo by ste mali dopriať svojim vlasom, aby aj počas horúcich letných dní žiarili a tiež vás naučíme, za čo sa určite netreba ospravedlňovať, ako dávať pozor na stres počas chudnutia a prečo by sa beh mal stať vašou každodennou terapiou. Prajeme pohodové čítanie. Čítať viac..

Ako sa prepnúť do eko módu a žiť zelenšie

Ako sa prepnúť do eko módu a žiť zelenšie

Ak ste si mysleli, že jediné zdroje znečistenia ovzdušia sú z výfukových plynov motorových vozidiel, lietadiel, dymu z komínov priemyselných tovární, výrobných závodov a podobne, nedajte sa zmiasť. Naučíme vás, ako vďaka malým trikom môžete začať žiť zdravšie, "zelenšie" a akologickejšie. Čítať viac..

Článkov: 431