Testovali sme produkty značky no planet b z dm drogerie markt

Redakcia | 10. máj 2023
Testovali sme produkty značky no planet b

ČO je no planet b

Nová dm značka no planet b vznikla v spolupráci so žiakmi duálneho vzdelávania dm v Nemecku, ktorí sa aktívne podieľajú na vývoji produktov a všetkých dôležitých procesoch. Produkty sú šetrné k životnému prostrediu – snahou značky je použitie čo možno najvyššieho podielu „upcyklovaných“ ingrediencií.

AKO dopadli produkty značky no planet b v našom testovaní? 

Všetky dámy, ktoré boli vybrané do testovania sa s pojmom upcyklované výrobky už stretli a 80% z nich už aj produkty s týmto označením vyskúšalo. 

Čo na upcyklovaných výrobkoch ocenili najviac? 

  • Je to dobré využitie pre suroviny, ktoré sú nedokonalé, prezreté, kvôli kultúrnym zvykom, nepostačujúcej technológii, nevedomosti či nedostatku vôle.
  • Jednoznačne som za, aby sa opätovne využívali zdroje a materiály vzhľadom k súčasnému stavu našej prírody.
  • ...je fajn, že ingrediencie, z ktorých sú vyrobené dostali druhú šancu.
  • Veľmi dobrý nápad, páči sa mi táto myšlienka vytvárať niečo nové zo surovín, ktoré by sa inak vyhodili, je to skvelé, ekologické a šetrné riešenie k životnému prostrediu.
  • Je super, že produkty týmto spôsobom dostanú druhú šancu a namiesto toho, aby sa stali odpadom, môžu slúžiť ďalej a rozdávať radosť.
  • Uvedené produkty/výrobky sú sen budúcnosti!

Ktorý produkt sa vám z testovacieho balíčka najviac páčil?

Dámy sa zhodli na tom, že všetky produkty mali krásnu vôňu a ich balenie je praktické. Čo sa týka obľúbenosti, víťazom sa stal šampón a tekuté mydlo na ruky. 

"Produkty sa mi páčia všetky, najviac ma očarila vôňa no planet b tekutého mydla na ruky, tá prenikavá čerešňová vôňa je nezabudnuteľná," uvádza v hodnotení jedna z testujúcich dám. 

Čo sa týka tuhého šampónu, na tomto produkte dámy ocenili praktické balenie vhodné na cestovanie. 

"Tuhý šampón je skvelý na cestovanie, prekvapivo ľahko sa používal a výborne penil. Aj s ostatnými produktami som bola veľmi spokojná," konštatuje účastníčka testovania.

Na otázku, či by tieto produkty odporúčali svojim známym sa dámy jednoznačne zhodli na odpovedi ÁNO. 

"Odporúčala by som všetky a to naozaj, nielenže je to krásna myšlienka, produkty majú pekné a praktické balenie, ale aj tá vôňa je očarujúca." 

V testovacom balíčku našli dámy tieto produkty: 

no planet b šampón na vlasy, 300 ml
S ošetrujúcim šampónom na vlasy Intense Repair s marhuľovým olejom a orechovým extraktom budete opäť bližšie k udržateľnosti. Jemný šampón využíva upcyklačné zložky, ktoré by boli za normálnych okolností zlikvidované. Vďaka týmto vedľajším produktom z výroby potravín, ako je olej z marhuľových jadier a extrakt z vlašských orechov, získavajú vlasy hebkosť, lesk a silu. Suroviny sú maximálne využité a vaše vlasy dostanú, čo potrebujú.  

no planet b balzam na vlasy, 300 ml
Balzam na vlasy Intense Repair obsahuje marhuľový olej a orechový extrakt. Balzam využíva upcyklačné zložky, ktoré by boli za normálnych okolností zlikvidované. Vďaka týmto vedľajším produktom z výroby potravín, ako je olej z marhuľových jadier či extrakt z vlašských orechov, získavajú vlasy hebkosť, lesk a silu. Suroviny sú maximálne využité a vlasy dostanú, čo potrebujú.  

no planet b tuhé sprchovacie mydlo, 80 g
Tuhé sprchovacie mydlo s baby broskyňami a grapefruitovými šupkami je prvý krok k udržateľnosti. Vďaka vysokokvalitnému zloženiu sa ušetria cenné zložky. Obsiahnuté baby broskyne, ovocná grapefruitová šupka a ryžový škrob sú odpadové produkty z výroby potravín, ktoré by boli inak zlikvidované.  

no planet b tekuté mydlo na ruky, 300 ml
Tekuté mydlo na ruky z čerešňových kvetov a olejom z limetkových jadier je prvým krokom k udržateľnosti. Vďaka vysokokvalitnému zloženiu s upcyklovanými prísadami sa ušetria cenné zložky. Limetkový olej sa lisuje z limetkových semien po extrakcii limetkovej šťavy. Vegánske, pH neutrálne zloženie, zaisťuje jemné čistenie. Náhradná náplň používa o 66 % menej plastov. 

no planet b tuhý šampón,  75 g
S tuhým šampónom pre lesk a silu vlasov s kávovým olejom a olivovými listami budete opäť bližšie k udržateľnosti. Tuhý šampón využíva upcyklačné zložky, ktoré by boli za normálnych okolností zlikvidované. Vďaka týmto vedľajším produktom z výroby potravín, ako je kávový olej z kávovej usadeniny, olivové listy, citrusová vláknina či ryžový škrob, získavajú vlasy hebkosť, lesk a silu. Suroviny sú maximálne využité a vlasy dostanú, čo potrebujú. 

Kúpite exkluzívne v predajniach dm alebo na mojadm.sk