Trápi vás inkontinencia?

PR | 17. júl 2021
Incovenal

Nekontrolovateľný únik moču je intímnym problémom, ktorý znepríjemňuje život každej druhej žene.

Netýka sa len žien vo vyššom veku, stretávajú sa s ňou aj mladšie ročníky. Ochabnuté svalstvo panvového dna, genetické predispozície, tehotenstvo a pôrod, či chirurgické zásahy. S inkontinenciou sa stretne až 60% žien. Často ju sprevádzajú pocity hanby a obáv. Netreba ju však tabuizovať, aj tento problém má riešenie.  

Stresová inkontinencia trápi dvakrát viac žien ako mužov

Samovoľný únik moču znepríjemňuje najmä život aktívnych žien, ktoré rady športujú. Beh, jumping, aerobic, ktoré patria hádam k najobľúbenejším pohybovým aktivitám, sú kvôli otrasom problémom. Naopak, joga, pilates, plávanie, bicyklovanie – tieto aktivity môžete vykonávať aj pri probléme s únikom moču, panvové dno tento pohyb nezaťažuje. 

Inkontinencia- čo pomáha? 

Pri miernych príznakoch pomôže aj úprava životosprávy,  hmotnosti (v prípade obéznych žien), či cvičenie panvového dna. Toto cvičenie je skvelou metódou liečby žien so stresovou inkontinenciou, ktorá sa objavuje počas tehotenstva alebo po pôrode v dôsledku oslabenia panvových svalov. Cviky posilňujú a naťahujú panvové svaly, aby boli pružnejšie.

Pri závažnejších príznakoch,  je účinná medikamentózna liečba a po konzultácii s ošetrujúcim lekárom umožňuje správne doplniť alebo utlmiť činnosť dolných močových ciest. 

INCOVENAL pomáha pri inkontinencii

Na trhu sú dostupné rôzne výživové doplnky, ktoré pomôžu zmierniť vaše nepríjemnosti. Výživový doplnok INCOVENAL  sú nehormonálne tablety s obsahom CELcomplexu® (tekvica obyčajná extrakt zo semien – Cucurbita pepo, praslička roľná extrakt vňate – Equisetum arvense, ľan siaty extrakt zo semien – Linum usitatissimum), vitamínom D3, horčíkom a vitamínom C. Môže byť vašou voľbou.

Tento výživový doplnok je vyrobený na Slovensku zo slovenských surovín v GMP kvalite.

Ľan siaty prispieva k posilneniu svalov panvového dna, k pohodliu počas menopauzy a zlepšuje jej symptómy.
Horčík prispieva k správnemu fungovaniu nervového systému a svalov.
Vitamín D prispieva k udržaniu správneho fungovania svalov.
Vitamín C prispieva k správnemu fungovaniu nervového systému a ochrane buniek pred oxidačným stresom

incovenal