Vychutnajte si nový FIT štýl: starajte sa o svoje telo aj dušu

redakcia FIT štýl | 27. máj 2020
Vychutnajte si nový FIT štýl: starajte sa o svoje telo aj dušu

Mesiace ubiehajú jeden za druhým a my sme, ani nevieme ako, v polovici tohto roka. Aby jún bol naozaj skvelý, vo vašom čítaní nesmie chýbať FIT štýl.

Čo nájdete v júnovom vydaní FIT štýlu?

  • recepty - v hlavnej úlohe Zelený hrášok
  • FIT cukráreň - skvelý Ľahučký vločkový koláč od Diany Hô Chí
  • Kalendár zberu byliniek
  • 10 tajomstiev francúzskeho šarmu
  • Domáce EKO čistiace prípravky
  • Ako sa udržať vo forme (nielen pre bežcov) - tipy od kapitánky FIT štýl Running Teamu Angeliky Kutišovej

Editoriál

Najradšej na mojej práci mám skutočné príbehy. Dôkazy silnej vôle, sebazaprenia a disciplíny. Spovede tých, ktorí sa možno špičkou, a možno celým svojím JA dotkli dna a napriek tomu dokázali v sebe nájsť silu otočiť svoj život naruby. Obdivujem každého jedného, kto „vstal z popola“. Nezahodil príležitosť na zdravší, lepší život a napriek bolesti, odriekaniu a možno dlho bez jasného svetla na konci tunela šiel tvrdohlavo ďalej, aby zvíťazil. Nad komfortom, lenivosťou, nad „nemôžem“, „nechce sa mi“. Práve takéto príbehy, motivujúce a silné, vám ukážu, že všetko sa dá. Aj dostať sa z gauča na maratón. Neveríte? Rasťov príbeh je ďalším takým dôkazom. Veľmi ma oslovil práve preto, akú cestu prešiel. Pre mňa osobne je zaujímavý a mne blízky aj jeho pohľad na beh, pohyb ako taký. Rasťo v ňom našiel sám seba, spojenie s prírodou a stal sa pre neho doslova intímnou záležitosťou, terapiou a relaxom. Nepotrebuje masy ľudí a podujatia. Nepotrebuje porovnávať výsledky. Pozbieral sa a nakopol svoj život,  ktorý mu pomaly unikal. Nie je to krásne?
Prajem vám, aby ste našli v sebe silu robiť zmeny, energiu v tom procese zotrvať a pocítili radosť, keď dosiahnete svoj cieľ. Máte ho na dosah!

Jana Fialová
šéfredaktorka

Skutočný príbeh: Z gauča na maratón

Rasťo Očenáš je človek na voľnej nohe, neustále v pohybe, s večným nepokojom ísť ďalej, skúšať nové, učiť sa. Učiteľ, fotograf, manažér a aktuálne bežecký kouč. Práve to posledné je dôvod, prečo vlastne o ňom čítate. Rasťo mal možno blízko k infarktu. Teraz má blízko k tým, ktorí chcú so svojím životom pohnúť tým správnym smerom. A on vás ním povedie... Jeho motivujúci príbeh o tom, ako sa skutočne dá nakopnúť svoj život, nájdete v aktuálnom FIT štýle.

Kváskujeme s LIEVITO MADRE

V Taliansku ho poznajú všetci gurmáni, pekári a šéfkuchári, pretože práve z tejto krajiny pochádza. Lievito madre – tuhý druh tradičného talianskeho kvásku, ktorý sa v posledných dňoch teší veľkej obľube aj u nás.
Ide o kvások, ktorému sa mimoriadne dobre darí pri teplote nad 25 °C. Kedy je vhodnejší čas oboznámiť sa s ním, ak nie práve v lete? Ako s ním pracovať a čo si z neho v pohodlí svojho domova môžete upiecť, aj na to sme sa spýtali dvoch odborníčok na kváskovanie, Ing. Daniely Rau a Naty Žurekovej Štefkovej.

Výživové doplnky - áno či nie?

„Zachránia“ doplnky stravy tých, ktorí neprišli na chuť zdravému životnému štýlu, preferujú jedlá tradičnej slovenskej kuchyne a priemyselne spracované potraviny? Ktoré živiny najviac chýbajú bežnej slovenskej populácii? Je potrebné siahnuť po výživových doplnkoch, ak sa snažíme stravovať zdravo, pestro a vyvážene?

 

AKCIA - predplaťte si FIT štýl a získajte k nemu knihu

60 DNÍ K NOVEJ POSTAVE