Zhoďte zo seba starosti a vychutnajte si pohodu s októbrovým FIT štýlom

Redakcia | 1. október 2019
nový fit štýl, oktober, članky, fitness, fit, chudnudie, zdravie, diéta, ženy, životný štýl, čítanie, recepty, zdravo, šťastie, ako na zdravý život
foto: Redakcia

Cítite to? To vietor privial do našich končín kúsok pokoja. Rozfúkal listy mocnej lásky, matky prírody naokolo. Počujete to? Príjemný šuchot lístia pod nohami a občasné zakopnutie o gaštan. Výnimočné obdobie, kedy sa príroda zbavuje nepotrebného a pripravuje sa na odpočinok. Berte si z nej príklad, spomaľte, zbavte sa zbytočností a vypustite z hlavy starosti. Doprajte si svoju chvíľu pohody s októbrovým FIT štýlom.

Zázvor – liečivý zázrak z Ázie

Pochváliť sa môže bohatou históriou siahajúcou až k starým čínskym filozofom. Jedným z jeho najznámejších milovníkov bol Konfucius. Vo svojich dielach vyzdvihoval pozitívne účinky zázvoru na trávenie a traduje sa, že bol vo všetkom, čo konzumoval. Naopak, pre Európanov bol v tom čase luxusnou komoditou. Dnes si ho už, našťastie, môžeme dopriať všetci a využiť všestranné účinky tejto superpotraviny.

Náhrady jedál zdravými – tradičné pochúťky v zdravej verzii

Poznáte to, dali by ste si segedínsky guláš, ale vaše chudnúce svedomie vám to nedovolí, pretože chuť a vôňa domácej čerstvej knedle by vás neuspokojila len jedným kúskom, aby ste priveľmi nezhrešili. Pár čísiel dozadu sme si predstavili zdravšie varianty niektorých jedál a pre váš veľký záujem sa opäť s obľubou vraciame k tejto téme. A na konci sa môžete inšpirovať aj zdravšími variantmi klasických koláčov. Veď človek si z času na čas môže dopriať aj kysnuté, pokiaľ má chuť, no nie?

Cvičte doma: Ruky, chrbát, ramená s Dianou Hô Chí

Ženy svoju pozornosť upriamujú najmä na cviky zamerané na brucho, zadok a nohy. Zabúdajú pritom napríklad na chrbát, ktorý v dnešnej dobe počítačov a mobilov veľmi trpí. Ticho závidím tej, ktorú nebolieva chrbát. Denne sedíme niekoľko hodín v práci, nosíme ťažké nákupy alebo deti, a preto je dôležité mať pevné svalstvo aj v hornej časti tela. Poznáte tzv. električkový sval?

Jeseň V TENISKÁCH: BEH práve teraz!

Začiatkom jesene prebiehajú posledné veľké bežecké podujatia a po nich si väčšina bežcov pripravuje plány na budúcoročnú sezónu. Či ste začiatočník, či pokročilý, toto obdobie je správne na to, aby ste sa zastavili a premysleli si, ako by ste chceli s behom pokračovať. Ak nemáte trénera, ktorý vám šije individuálne tréningy na mieru, prečítajte si naše odporúčania.

Rozhovor: Dávid Hmeľár – „Cieľ je pre mňa MOTIVÁCIOU“

Mal asi 15 rokov, keď prvýkrát vstúpil do fitnes centra. Nevedel, čo tam má robiť, ako cvičiť a už vôbec nie ako sa stravovať. Príliš ho to vtedy nebavilo. No dal tomu čas (chcel nejako vyzerať a páčiť sa babám) a postupne tomu prišiel na chuť. Pomaly sa to začalo meniť na hobby, súčasť života, až nakoniec to je životný štýl, ktorý nadovšetko miluje. So súťažením to bolo podobne...

DIAGNÓZA ZNIE: Nemám čas na cvičenie alebo na seba?

Otázka znie, či ho naozaj nemáme. Alebo nechceme mať. Alebo keby sme pár aktivít a priorít pozmenili, on by sa aj našiel. Nebudeme sa chlácholiť tým, v akej ťažkej a rýchlej dobe žijeme. Dobre? Ženy moje, občas sa poľutovať je veľmi príjemné. Ja to tiež robím. Akurát s dlhodobým „jojkaním“ sa, veru, nikam nedostaneme.

ROZHOVOR Liudmila Titová: ZRODENÁ PRE BALET „Všetky „moje“ postavy milujem a prežívam naplno. Všetky boli mojím snom. Splneným snom.“

Ako nedostať infarkt v 30-ke?

Tridsať rokov – vek, kedy je ešte skoro myslieť na vážne zdravotné problémy. Alebo sa mýlime? Srdcovo-cievne ochorenia patria medzi najčastejšie príčiny smrti. Dokonca až 45 % ľudí zomiera v dôsledku týchto ochorení. A ešte prekvapivejšou informáciou je, že takéto ochorenia postihujú čoraz viac mladších ľudí. Infarkt, ale aj iné srdcové ochorenia väčšinou nemávajú žiadne príznaky a pokiaľ sa nejaké príznaky dostavia, tak sú u každého veľmi individuálne.

V rukách prírody: 3 TOP posilňovače imunity

O budovaní obranyschopnosti organizmu, imunity tela už toho bolo veľmi veľa napísané a povedané. No povedzme si pravdu: v dnešnej hektickej dobe si na ňu najčastejšie spomenieme, keď okolo nás prská 50 % kolegov, prípadne sa dieťa či náš partner sťažujú na bolesti hrdla alebo na povestný soplík. No je aj pár zodpovedných, ktorí poctivo a pravidelne užívajú výživové doplnky, čaje, či vyberajú také potraviny, ktoré dokážu posilniť telo a obranyschopnosť organizmu.

+ FIT Cukráreň: Figová bábovka bez múky & Kokosový chia puding s figami

+ RECEPTY : Polievky na zahriatie