„Ach, tie účesy“, čo je teraz v kurze?

Eva Kliská | 8. september 2017
„Ach, tie účesy“, čo je teraz v kurze?

V jednoduchosti je krása, a pri účesoch obzvlášť. Ležérnosť a ľahkosť je v kurze, riaďte sa nimi aj pri tvorbe účesu. Zabudnite na zložité kreácie, torty na hlave a ťažké farby. Nesieme sa v znamení voľnosti a pohodlia, aj na hlavách.

Divoká surférka

Opálená tvár, vlasy vyťahané od slnka, zlepené vlny od slanej vody. Tak to je look pravej surférky. Na to, aby ste dosiahli tento účes, nemusíte letieť niekam do raja surférov.

Najjednoduchší spôsob, ako dosiahnuť nedbalé kučery, je umyť vlasy pred spaním a s polomokrými vydržať až do rána.

Ráno vás možno prekvapí menšia šarapata na hlave, ale s pomocou kefy prečesete vlasy pri temene a kučery, ktoré sa vám prirodzene vytvoria jemne zalakujete.   S takýmto účesom môžete pokojne vyraziť do ulíc alebo len tak na drink niekam k vode.

Dieťa kvetov

Čelenková mánia ovládla celé Slovensko. Je pravda, že je to pre niektoré z nás trochu cez hranice našej extravagantnosti, ale nejaký ten úlet z času na čas je fajn. A hlavne, v lete je dovolené (takmer) všetko. Kvety vládnu móde, vlasy nevynímajúc. Pozor však na zopár čelenkových detailov.

Pokiaľ máte vlasy dlhšie, môžete si dovoliť aj extravagantnejšie a nápadnejšie kvetové čelenky. Najkrajšie vyzerajú na zvlených vlasoch.

Pri kratších vlasoch radšej siahnite po menších, aby sa vám nestalo, že čelenka bude väčšia ako vaša hlava. S touto ozdobou budete na letnej párty neprehliadnuteľná.

Čítajte tiež: Prejedzte sa k zdravým vlasom

Dlhé mikádo alebo tzv. lob

Že ste o ňom ešte nepočuli? Ale určite už videli, pretože je to jeden z najväčších vlasových hitov tejto sezóny. Lob je vlastne mikádo s dĺžkou po ramená. Rovno zastrihnuté, jemne zvlnené alebo aj rovné. Veľmi praktický strih pre aktívne ženy, ktoré nemajú veľa času na úpravu.

Rybia kosť

Tento účes vám je už asi dobre známy, tvar zapleteného vrkoča pripomína rybiu kosť. Aj keď sa na pohľad môže zdať trochu zložitejší, opak je pravdou. Výroba vám zaberie málo času a efekt je skvelý.

Tento účes je naozaj veľmi univerzálny, je vhodný na bežné nosenie, ale aj na spoločenské príležitosti. Vlasy pri ňom môžete mať uhladené, alebo jemne rozstrapatené á la odviate vetrom.

Drdoly a uzly

Klasika, ktorá nikdy nevyjde z módy. Vlasy stiahnuté len tak do uzla nám zaberú minimum času s úpravou a v kombinácii s červeným rúžom každej z nás dodajú šmrnc Parížanky.

Folklórna diva

Folklór je v kurze, viac ako kedykoľvek predtým. Prvky folklóru zakomponujte teraz aj do vášho vlasového stylingu. Skúste si do vlasov zapliesť vrkoč, hodí sa do rovných aj jemne zvlnených vlasov. Takzvaný zapletenec si môžete obmotať okolo hlavy a vytvoriť tak tradičný slovanský účes, ktorý sa hodí aj na spoločenské udalosti alebo do práce. Nebojte sa experimentovať a do vlasov skúste zapliesť farebnú stuhu, účes takto oživíte a k tradičnému folklóru sa priblížite ešte viac.

Mohlo by vás zaujímať: Krásna koža a zdravé, husté vlasy so ŽIHĽAVOU.

Trendy vo farbách

Toto leto boli „in“ červenovlásky, ale ruku na srdce, dámy, je len málo z nás, ktoré sa na takúto farbu odvážime. Ale na druhej strane, nie je červená ako červená.

Odtieňov a kombinácií je v tejto škále viac, než by ste čakali – stačí si zvoliť podľa svojho vkusu a farby pleti. Jahodová blond pristane najmä bledým odtieňom pokožky. Živosť hnedočervenej rozžiari svetlú a stredne tmavú pleť.

Najvýraznejším gestom je neónová červená – tá bude vyhovovať hravým a nespútaným typom. Červené končeky alebo ombre štýl sa stali absolútnym módnym hitom. A melír bude opäť „in“ v podobe jemných či ohnivých červených odleskov v blond i tmavých vlasoch.

Nezabúdajte však na to, že trend, ktorý nikdy nevyjde z módy sú zdravé vlasy, a preto nezabúdajte, že starostlivosť je na prvom mieste.

Čítajte tiež: Chcete zdravé a krásne vlasy? Doprajte im tu správnu starostlivosť

Fotogaléria