Dokonale vyživená pleť s malinovou maskou

Diana Mašlejová | 30. júl 2017
Dokonale vyživená pleť s malinovou maskou

Rýchla malinová maska je vhodná na všetky typy pleti. Maliny pokožku dokonale hydratujú a zvláčnia. Spevnia jej textúru a zanechajú ju sviežu a vďaka vitamínu E aj odolnú a omladenú.

Svieža a mladá pleť

Šťava z plodov malín obsahuje v 50 mililitroch až 120 miligramov vitamínu C. Ide teda o silnú vitamínovú bombu, ktorá nahradí výživové doplnky. Šťavu si ľahko pripravíte aj v domácich podmienkach.

Čítajte tiež: Prečo sa oplatí jesť MALINY? Toto všetko sa v nich skrýva!

Stačí rozpučiť dostatočné množstvo malín a prepasírovať ich cez vhodnú látku – najlepšie do sklenenej fľaše. Šťava, rovnako ako plody obsahuje ketóny – látky, ktoré zrýchľujú metabolizmus a sú pridávané do rôznych prostriedkov na chudnutie.

Maliny sú ich plné – skvalitnia trávenie, pomáhajú odbúrať tuk, nasýtia a skrášlia. Nakoľko plody obsahujú až 12 % sacharidov, ich konzumácia je ideálna v obedných, či poobedných hodinách, alebo pred športovou aktivitou.

Mohlo by vás zaujímať: Pleťová maska a regeneračný peeling z čokolády. Ako si ich vyrobíte?

Šťava okrem zdravej pleti prispieva aj ku skvalitneniu nechtov a okolitých lôžok. Už žiadne zádery a lámavosť, vápnik, železo, draslík a vitamín A sa postarajú o krásne a zdravé nechty.

Vyživená s malinovou maskou

Rýchla malinová maska je vhodná na všetky typy pleti, najlepšie sa však bude hodiť pre tie suchšie a trpiace vplyvom slnečného žiarenia. Maliny pokožku dokonale hydratujú a zvláčnia. Spevnia jej textúru a zanechajú ju sviežu a vďaka vitamínu E aj odolnú a omladenú.

Príprava masky je pritom jednoduchá. Stačí v miske rozpučiť menšiu hrsť malín, pridať do zmesi jemný tvaroh s lyžicou kyslej smotany, alebo ich zameniť za olivový olej a jeden vaječný žĺtok.

Ktoré to sú? Čítajte: Najlepšie suroviny pre vašu pleť v domácich pleťových maskách. 

Masku naneste na tvár a nechajte pôsobiť asi 10 minút, aby mala pleť čas prijať všetky obsiahnuté živiny. Následne tvár šetrne umyte a naneste ľahký hydratačný krém. Na omladenie pleti poslúži aj malinová maska našich starých mám.

Po rozpučení malín pridajte do zmesi niekoľko kávových lyžíc medu a grécky jogurt a nechajte na tvári pôsobiť 10 minút. Vitamín krásy biotín, ktorý maliny obsahujú je dôležitý pre zdravú a pevnú pleť a kyseliny ju potom krásne vzpružia, očistia a napnú.

Mohlo by vás zaujímať: Trápia vás padnuté očné viečka? Pomôže vám plastika.