Kryolipolýza:Tukové bunky, traste sa od zimy!

Gabriela Bachárová | 17. august 2018
Kryolipolýza:Tukové bunky, traste sa od zimy!

Kryolipolýza ako chudnutie pomocou zmrazenia tukových buniek. Ďalší spôsob, kde chlad pôsobí ako pozitívna šoková terapia.

Kryolipolýza je metóda chudnutia, ktorá je založená na zmrazení tukových buniek. Je to neinvazívny zákrok, ktorý odbúra podkožný tuk. Obsah tukových buniek v reakcii na chlad skryštalizuje. Vďaka tomu bunka odumrie a telo ju vylúči von s pomocou lymfatického systému. Zmrazenie pôsobí len na tuk. Koža, nervy a cievy sú chránené.

Kryolipolýza sa vykonáva špeciálnym prístrojom, jeho pôsobenie nebolí. Žena, ktorá metódu podstupuje, cíti najskôr len mierny tlak a následne samozrejme chlad.

Ošetrením problémových častí dochádza k ostráneniu štvrtiny až polovice tukových buniek, ktoré sa na ošetrovanom mieste nachádzajú. Tukové tkanivo sa po takom výraznom zásahu preorganizuje.

Bunky, ktoré na mieste zostali, sa zhlukujú, vytláčajú prázdne miesta a tým dochádza k zmenšeniu tukovej vrstvy. Rozpadávajúce sa bunky vyvolajú zápal, čo je signál pre lymfatický systém, aby sa aktivoval a urobil na mieste poriadok.

Prvý výsledok kryolipolýzy je viditeľný už za dva týždne. O mesiac a pol by už mal byť efekt úplne viditeľný. Potom sa rozhoduje, čo ďalej. Či sa zákrok zopakuje na tom istom mieste, alebo v inej časti tela.

Aby mala táto metóda chudnutia úspech, je nutné podporiť ju zmenou stravovacích návykov a zaradením pravidelnej športovej aktivity. Kryolipolýza samozrejme nedokáže urobiť zázraky, ale k schudnutiu samozrejme prispieva. 

Šalát so sladkými zemiakmi, červenou repou a tekvicovými semiačkami

Šalát, ktorý vašej postave určite prospeje!