Svieža pleť za 15 minút

Redakcia | 27. marec 2017
Svieža pleť za 15 minút

Svieža pleť potrebuje v zime pomoc, aby sviežou naozaj bola. Kým v lete našu pleť zaťažuje slnko a klimatizácia, v zime sú to prekúrené miestnosti na striedačku s mrazivým vduchom.

Ako to zvládnuť za 15 minút?

Pleťová maska z jabĺk, smotany a ľanových semienok sa obzvlášť hodí pre mimoriadne suchú pleť, pretože jej dodáva veľa vlhkosti.

  • Desať gramov mletého ľanového semienka nechajte napučať v teplej vode
  • Neskôr k nim pridajte jednu čajovú lyžičku nastrúhaného jablka
  • 15 gramov smotany 
  • pol čerstvého vaječného bielka
Naneste na pleť a nechajte pôsobiť štvrť hodiny. Starostlivo zmyte a užite si príjemný pocit z krásnej pokožky.

Svieža pleť potrebuje aj:

Dostatok tekutín: V zime možno tak nepociťujete smäd a preto málo pijete. ALE: Ak budete málo piť, nepomôžu vám žiadne zázračné krémy. Všetky orgány ľudského tela potrebujú vodu, a pokožka snáď ešte viac. 

Hydratácia: Nejde len o dastatočný pitný režim. Samozrejmosťou je používanie hydratačných krémov ráno a večer, ku kozmetickému minimu už neodmysliteľne patrí aj očný hydratačný krém. Ak máte pocit, že táto starostlivosť nestačí, pretože pokožka je naozaj veľmi vysušená, vyskúšajte silnejšie a účinnejšie hydratačné sérum.

Aj tuk je dôležitý: Kozmetické prípravky, ktoré pleť zásobujú vodou, je dobré striedať s mastnými regeneračnými krémami, ktoré pokožke navracajú toľko potrebný maz. Asi nepovieme nič nové, keď pripomenieme, že pre krásu pokožky je dôležité, aby mala dostatok vody aj tuku. Okrem výživných krémov môžete použiť aj masti, tie majú zvyčajne ešte väčší účinok. Zoženiete ich v lekárni.

Viete, že ak chcete mať krásnu pleť, tak vaše trávenie musí byť v poriadku? Prečítajte si o tom viac:  
Krásna pleť a dobré trávenie ako nerozlučná dvojica