ZLATO, luxus, ktorý prežiari vašu pleť

Jana Trundová | 20. november 2016
ZLATO, luxus, ktorý prežiari vašu pleť

Zlato – symbol luxusu a kráľovskej starostlivosti. Vykúpte sa v ňom, masírujte, ozdobte sa ním a trebárs ho aj v koloidnej forme zjedzte. Popriete ním vek, zušľachtíte pokožku a pozdvihnete sebavedomie.

Kedy rozžiariť svoj život zlatom, keď nie teraz, v temnom predvianočnom čase, keď si dokážeme hlboko vychutnať jeho jas, energiu a krásu?

Kozmetika plná zlata

Zlaté kozmetické ošetrenie v spojení s thajskými masážami – to je hit, ktorému je také ľahké podľahnúť! Len je nutné počítať s tým, že luxusná starostlivosť si vyžiada luxusnú cenu.

Zlato sa tiež objavuje vo wellness starostlivosti ako súčasť kúpeľov a zábalov.

Pridáva sa aj do špičkovej kozmetiky. Tu by sme mali vedieť, že buď je využívané ako koloidný roztok, keď sú miniatúrne čiastočky zlata registrovateľné iba elektrónovým mikroskopom, avšak najčastejšie sa do kozmetiky pridávajú miniatúrne kúsky 24-karátového zlata s certifikátom pravosti a čistoty, vydávaným zlatníkom, často v podobe lupienkov.

Vďaka esenciálnym olejom a vybraným rastlinným látkam sa dobre vstrebáva. Niektorí dermatológovia pritom kozmetiku obsahujúcu zlato aplikujú do pokožky za pomoci ultrazvuku, ktorý by mal významne zvýšiť jej účinnosť. V každom prípade, zlato môžete objaviť nielen v krémoch a sérach, ale tiež v podkladových krémoch pod make-up, v maskách na tvár, dekolt a vlasy, či v ošetrujúcich olejoch.

Vraj ešte pre vás nenastal čas zlata? Skúste Handmade balzam na pery - ako si ho vyrobiť?

Pre koho je zlatá starostlivosť najvhodnejšia?

Je vhodné si ju nechať na zrelé roky, býva totiž určená pre regeneráciu zrelej pleti so známkami starnutia. Rad prípravkov pokožke zalichotí nielen opticky, ale dokáže aspoň dočasne vypnúť pleť a zmierniť hĺbku vrások, niektoré kombinácie môžu mať až botoxový efekt.

Mohlo by vás zaujímať: Oblečená do parfumu

Dôvod, prečo siahnuť po zlate, je jednoduchý. Tento kov dokáže zastaviť oxidatívne procesy v pokožke, preto bráni poškodzovaniu a slabnutiu kolagénových vlákien, potrebných pre pevnosť a pružnosť. Oslabuje nepriaznivé vplyvy okolia na pleť, najmä prenikanie toxických látok z ovzdušia a ultrafialových lúčov zo slnečného žiarenia.

Zlatu je tiež prisudzovaná schopnosť vylepšiť mikrocirkuláciu krvi a povzbudiť lymfatický systém, čo vedie k vyplavovaniu toxických látok z organizmu, a tým pádom aj k čistejšej pokožke. Koloidné zlato používané ako tonikum čistí, zmatňuje a regeneruje pleť.

Tip:
Zlaté náušnice, prstienky a retiazky mnohí nosíme každodenne. Liečitelia ich ale odporúčajú na noc dávať dole, pretože silná energia zlata môže rušiť pokojný spánok a navyše sa vyčerpáva. Ak zlato používate v kontakte s kožou a máte pocit, že vás posilňuje, občas ho očistite prúdom vlažnej vody a krátko „nabite" na slnku.

Viete, aké benefity prináša SONICKÉ ČISTENIE PLETI
Strašia vás vrásky? Čítajte: VRÁSKY, strašiak každej pleti. Čo by ste mali vedieť?