Perom šéfredaktorky: Na každom z nás záleží

Redakcia | 1. apríl 2022
editoriál, Jana Fialová, apríl, mier, kvapka v mori, život

Možno máte niekedy pocit malej, bezvýznamnej kvapky v mori...

Všetko, čo robíme, je len zlomok niečoho. Zdá sa nám, že veľké gestá a činy nie a nie sa podariť. A kto by už strácal čas a energiu drobnosťami? Ženieme sa za veľkými vecami. Chceme robiť niečo významné. Chceme dávať veľa a necítiť bezmocnosť. Nebyť len kvapkou, byť vlnou, ktorá toho toľko dokáže!

Na maličkostiach záleží

Ale aj na maličkostiach, tých kvapkách, záleží. Podať spoločne ruku tam, kde je potrebná, venovať myšlienku či modlitbu, úsmev, sústrediť svoju pozornosť na detail. Tak, ako vážime slová, vážiť aj to, čo kde počúvame či čítame. Vedieť sa orientovať v množstve správ, názorov, pohľadov. Postaviť sa na stranu slabšieho, pomôcť v núdzi. Tak vznikne more lásky a dobra. To všetko nakŕmi našu dušu. A verte, pri starostlivosti o telo, aj duša je dôležitá.

Dnes mnohí dávame viac, ako berieme. Posledné roky zažívame skúšky, aké sme videli len vo filmoch. Niekedy si líhame a dúfame, že sa prebudíme do našich starých, nudných životov. A tie akosi nie a nie prísť naspäť. Každé ráno čelíme tej istej skutočnosti, zdolávame prekážky a veríme v lepšie zajtrajšky. Veď iné nám, vlastne, ani neostáva. Sme unavení... Tak veľmi sme unavení! Nespáľme však to dobro, ktoré v každom z nás drieme. Zájdime až za hranice našej komfortnej zóny. Nakŕmme svoje duše a starajme sa o naše telá. Nech je cesta, po ktorej všetci spolu ideme bez divokých zákrut. Nech všetko je opäť pokojnejšie a šťastné. Nech je mier.

Pokoj v duši a veľa síl nám všetkým! Nezabúdajte: more je z kvapiek vody...

Jana Fialová

Šéfredaktorka