Prvá spoločná dovolenka ako test na zistenie životnosti vášho vzťahu

Zuzana Vrecková | 10. júl 2019
Prvá spoločná dovolenka ako test na zistenie životnosti vášho vzťahu

Byť s niekým 24-hodín znamená naplno vnímať jeho povahu a, bohužiaľ, vpadnúť do ponorkovej choroby. Pretože dovolenka je test a lakmusový papierik na zistenie životnosti vášho vzťahu.

Prvá spoločná dovolenka

Pozitíva, ktoré so sebou dovolenka prináša, čítajte: Benefity dovolenky. Čo sa deje s vaším telom a hlavou keď vypne?

Niekedy sa ale človeku stane, že veci, na ktoré sa najviac teší, proste nevyjdú. Obzvlášť významná môže byť prvá dovolenka, ktorá je diametrálne odlišná od „chodenia“ a stretávania sa s partnerom trikrát týždenne.

Prvá spoločná dovolenka môže byť nezabudnuteľným zážitkom, pri ktorom sa budete k sebe celé dni a noci túliť, fotiť sa, smiať sa, skákať do vĺn a možno i plánovať svadbu. Treba sa však zmieriť i s tým, že vaše očakávania sa môžu naplniť len z polovice alebo aj vôbec.

Byť s niekým 24-hodín znamená naplno vnímať jeho povahu a, bohužiaľ, vpadnúť do ponorkovej choroby.

Zrazu tá Evka, ktorá sa s vami rada prechádzala, chce iba spať, jesť a neustále vás sekíruje. 
Možno aj Jožko, ktorý vám nosil kvety pri schôdzkach, zrazu grgá a povaľuje spotené tielka po podlahe.

Áno, dovolenka je čas, ktorý trávime spolu a vidíme pravú realitu. Často sa stáva, že po návrate z takéhoto pobytu sme otrávení a toho druhého už nechceme vidieť, jednoducho sme čakali, že je iný. Nepoznali ste sa tak dobre a až teraz ste zistili i tie tienisté stránky partnerovej osobnosti.

Máte dve možnosti. Buď nie sú pre vás rozhodujúce a viete ich akceptovať, alebo ste z partnerových čŕt natoľko sklamané, že sa s ním rozídete.

Mohlo by vás zaujímať: Pasívna verzus aktívna dovolenka. Ktorú si vyberiete?

Nezúfajte však ani v tomto prípade, pretože je lepšie to zistiť na začiatku, ako plánovať spoločný život a pravdu zistiť až omnoho, omnoho neskôr... Takže sa v každom prípade tešte, pretože dovolenka je test a lakmusový papierik na zistenie životnosti vášho vzťahu.

„Po štyroch rokoch som bola s frajerom konečne na dovolenke. Štyri dni v Prahe. On fajčil cigarety a chcel byť stále v izbe, ja by som najradšej behala z miesta na miesto. Keď sme sa vrátili, povedal, že to bolo úžasná dovolenka (lebo som ho nenútila so mnou chodiť nikam), no ja som totálne nespokojná, že som nič nezažila a viac času som strávila v izbe.
(Alexandra, 19)

Čítajte tiež: Prvá spoločná dovolenka ako test na zistenie životnosti vášho vzťahu