Psychológia a vzťahy články

Vyliečte sa, Jana Caban, psychologička, mama a ja, psychika, fitastyl

Psychologička Jana Caban: „Naša múdrosť nie je iba v hlave“

Psychologička Janka Caban na konci roka 2021 zhmotnila svoj sen a vydala knihu. Bohatstvo nášho vnútorného sveta, sila vôle a pozitívny prístup majú silu meniť veci k lepšiemu. Neveríte? V rozhovore nám Janka odhaľuje svoj názor na schopnosť človeka vziať zdravie a vitalitu do svojich rúk, ale aj približuje názor na klasickú západnú medicínu. Čítať viac..

môj neštýlový život, svet podľa Lucie, nordic walking, instagram, vysunutá platnička, beh, šport, rehabilitácia

Optikou MUŽA: Svet podľa Luciinho manžela

Moja samodiagnostika zlyhala. Výsledky magnetickej rezonancie odhalili príčinu ťažkostí - v segmente L1/S5 osteochondróza disku. Medzi laikmi sa tomu hovorí vysunutá platnička v driekovej oblasti. Aj keď cvičenia na uvoľnenie svalu piriformis, ktoré som si vygooglil mi pomáhali, v skutočnosti som si riešil len prejavy a nie príčinu. Čítať viac..

flow, štastie, práca, šport, aktivity, fitastyl.sk, čo je flow, fit, zdravie, wellness, kondícia, chudnutie, diéta, zdravý životný štýl

Tajomstvom ŠŤASTIA JE FLOW

Chcete zmeniť svoj stereotypný život na bytie plné radosti? Zažite spolu s nami vďaka flow chvíle šťastia a harmónie pri všetkom, čo robíte – pri vykonávaní domácich prác, plnení pracovných úloh či venovaní sa svojim koníčkom. Čítať viac..

svet podľa Lucie, fejtón, môj neštýlový život

Môj (ne)štýlový život: Kto sa bojí, nesmie do lesa

Kráčam si spiacou zimnou prírodou, vpíjajúc pohľadom každú snehovú vločku a námrazou obalený konárik či od jesene zabudnuté šípky s krištáľovou škrupinou, tróniace v šípkovom kroví ako ľadové kráľovné s načerveno narúžovanými perami. Poláskam pohľadom Považský Inovec týčiaci sa oproti mne, zvlnenú siluetu Strážovských vrchov a v spomienke sa náhle prenesiem do úplne iného dňa. Čítať viac..

nástenka vízií a cieľov, ako si vytvoriť nástenku cieľov, motivačná nástenka

Sledujte svoje sny a túžby: Vytvorte si motivačnú nástenku vízií a cieľov

Na to, aby sa obrazy z vašej mysle zhmotnili do skutočnosti, vám môže poslúžiť nástenka vízií a cieľov, vďaka ktorej si svoje sny budete vedieť pre začiatok vizualizovať. Pretože, či už tomu veríte alebo nie, vizualizácia je jedným z najsilnejších nástrojov trénovania mysle. Čo si dokážete do detailov predstaviť a vytrvalo si za tým pôjdete, to sa vám splní. A možno oveľa skôr, ako si myslíte. Čítať viac..

detstvo, vzťahová väzba, vzťahová výchova, vzorce správania

Ako nás v dospelosti ovplyvňuje detstvo?

Nie je to tak dávno, čo sa mi jedna kamarátka priznala, že z detstva si pamätá najmä to, ako v postieľke plakala, lebo na ňu matka nemala čas. Dodnes sa snaží nadobudnúť primerané sebavedomie a nedávať do úzadia svoje vlastné potreby. Čítať viac..

pomodoro, efektívna práca, aplikácia pomodoro, koľko pracujete, prestávky v práci

Využite čas v práci efektívne: Zoznámte sa s technikou POMODORO

Chceli by ste mať viac priestoru na cvičenie či prípravu zdravých a chutných dobrôt pre celú rodinu, no vo voľných chvíľach sa venujete pracovným povinnostiam, lebo ste to počas šichty nestihli? Ubíja vás robenie nadčasov v práci a popoludnia by ste radšej trávili so svojimi blízkymi pri spoločných aktivitách a koníčkoch? Čítať viac..

Článkov: 261