Psychológia a vzťahy články

Diana Klamová, pozitívne, február

Pozitívne s Dianou Klamovou: Výzva na február

Som 100% letný človek a tá zima už pre mňa začína byť fyzicky aj psychicky náročná. Našťastie to už máme skoro za sebou a pomaly môžeme dať zbohom krátkym dňom bez slnka a energie, mokrým topánkam, nekonečnému vrstveniu oblečenia a vysušenej pokožke. Čítať viac..

Diana Klamová, januárová výzva

Pozitívne s Dianou Klamovou: Januárová výzva

Nový začiatok, sila, nádej, motivácia. Tieto slová mi napadnú ako prvé, keď sa povie Nový rok. Všetky starosti z toho starého hodíme za hlavu a do nového vstupujeme s čistým štítom, naplnení novou energiou a veríme, že tento rok bude už konečne ten náš. Čítať viac..

5 vecí, za ktoré sa nemusíme ospravedlňovať

5 vecí, za ktoré sa nemusíme ospravedlňovať

Vedieť sa v správnej chvíli ospravedlniť vôbec nie je ľahké. Má sa tak stať vtedy, keď sme spravili niečo nesprávne alebo necitlivé za dopad čoho preberáme plnú zodpovednosť. Možno aj vy poznáte ľudí, ktorí sa ospravedlňujú len veľmi ťažko alebo to nedokážu vôbec. „Ja sa ti nemám za čo ospravedlňovať!“ Táto veta patrí do základnej výbavy slovníka mnohých z nás. Čítať viac..

stres, ako si poradiť so stresom, zbavte sa úzkosti, čas spomaliť, nervozita, vyhorenie, beznádej, oxytocín, hormóny, depresia, endorfíny, serotonín

Kedy je najvyšší čas spomaliť?

Neistota, stres i únava nás často sprevádzajú v chladných mesiacoch roka a v súčasnom rizikovom období obzvlášť. Ráno sa ťažšie vstáva, večer nemôžeme zaspať. Vírusy na nás útočia z každej strany a neistota v práci, v rodine, v škole, strach o zdravie, stres imunitu výrazne zhoršujú. Dobrou správou je, že si vieme pomôcť. Jednoducho, účinne a doma. Čítať viac..

Biohacking

Biohacking: Posúvanie hraníc vlastného tela

Počuli ste už niekedy toto slovo? Ide o pomerne nový a nie úplne ľahko definovateľný pojem, za ktorým sa ukrýva celá škála tajuplných možností, ako pristupovať k svojmu telu na pozadí biológie a moderných technológií. Znie to trochu tajomne, však? Čítať viac..

Sisu

Sisu – životný štýl z Fínska: Je v nás viac sily, ako si myslíme

Najskôr prišlo hygge a lykke z Dánska, potom lagom zo Švédska, ikigai z Japonska a dnes sa zo severu Európy do sveta šíri ďalší nový životný štýl. Môže byť fínsky životný postoj známy pod menom sisu tajomstvom šťastia tamojších ľudí? Asi na tom niečo bude, pretože Fínsko bolo už druhý rok po sebe vyhlásené Výskumným inštitútom šťastia za krajinu s najšťastnejšími obyvateľmi na svete. Čítať viac..

Článkov: 261