Psychológia a vzťahy články

10 tipov, ako povedať STOP úzkosti

10 tipov, ako povedať STOP úzkosti

Pocit nervozity a úzkosti pred skúškou či dôležitou životnou udalosťou zažil snáď už každý z nás, a nie raz. Mnohí z nás, a za posledný rok tento počet ešte vzrástol, však zažívame pocit úzkosti oveľa častejšie, ako je bežné. Čítať viac..

vedomé vzťahy, ako pestovať vzťahy, láska, priateľstvo, porozumenie, fit, fitness, diéta, chudnutie, životný štýl

Čo sú to VEDOMÉ VZŤAHY a prečo je dobré ich mať?

Máte problémy s porozumením vo vzťahoch medzi ľuďmi? Ak ste práve odpovedali áno, vedzte, že nie ste sami. Všetci by sme chceli mať lepšie vzťahy s ľuďmi v našich životoch, no nevieme celkom presne, ako na to. Medziľudské vzťahy sú jednou z najväčších výziev ľudskej existencie. Či už ide o vzťahy v rodine, na pracovisku alebo s partnerom, konflikty všetkým zúčastneným stranám spôsobujú stres, zármutok, odlúčenie, či dokonca rozchod. Našťastie, k zdravým vzťahom vedie cesta, po ktorej sa môžete vydať bez váhania hneď teraz. Čítať viac..

štastie, ľudia, zdravie, šťastný život, ako byť šťastný, vďačnost, zásady, návod, rady, tipy, fitastyl.sk

VĎAČNOSŤ ako životný ŠTÝL

Čo je to vďačnosť? Len slovo? Slovo, pri vyslovení ktorého každý uznanlivo pokýve hlavou a pomyslí si: „Áno, súhlasím, mal by som byť v živote oveľa vďačnejší za veci, ktoré vnímam ako samozrejmé.“ Vďačnosť ja fantastický koncept, no ako presne vyzerá v našom každodennom živote? Ako sa vôbec prejavuje, keď sme vďační? Čo presne treba robiť? Keď niekto žije s vďačnosťou, v čom sa jeho život líši od ostatných? Čítať viac..

moc pravidelnej meditácie, benefity, zdravie, wellness, prečo meditovať, mindfullness, yoga, životný štýl, s čím pomôže meditácia, meditovanie, ako meditovať

Výhody PRAVIDELNEJ MEDITÁCIE

Sila meditácie dnes už rozhodne nemôže byť spochybňovaná, jej priaznivé účinky pozorujeme na svojom mentálnom zdraví, pracovných výkonoch či zlepšených medziľudských vzťahoch. Pozrite sa koľko ďalších výhod prináša jej pravidelné praktizovanie. Čítať viac..

moc pravidelnej meditácie, benefity, zdravie, wellness, prečo meditovať, mindfullness, yoga, životný štýl, s čím pomôže meditácia, meditovanie, ako meditovať

MOC pravidelnej MEDITÁCIE

Tibetskí mnísi meditujú denne celé hodiny. Práve táto ich oddanosť náboženským tradíciám z nich robí odborníkov v meditačnej praxi. Mohli by sme sa od nich veľa učiť o tom, ako pravidelná meditácia mení nastavenie mozgu. Zotrvávanie v prítomnom okamihu, v stave bez myšlienok, vyvoláva zvýšený stav vedomia a sústredenej pozornosti. Rôzne štúdie ukazujú, že pravidelné praktizovanie meditácie dokáže pomôcť zmierniť stres, úzkosť, rôzne zápaly v tele, znížiť krvný tlak a zlepšiť pamäť a pozornosť. Čítať viac..

odpustenie, ako odpustiť, hnev, bolesť, láska, sklamanie, zranenie, psychologia, duša, fitastyl.sk, ako sa nehnevať, udobrenie, zmierenie, ako sa posunúť ďalej

MINULOSŤ nezmeníme. Ako ODPUSTIŤ sebe aj druhým?

Túžime po šťastnom a naplnenom živote a väčšina z nás si je zrejme vedomá, že to nie je zadarmo. Aj preto sa snažíme čítať knihy pre rozvoj osobnosti, praktizovať rituál vďačnosti, venovať sa vizualizácii, pravidelne cvičiť či zdravo jesť… A možno i napriek úsiliu máme pocit, že je stále na čom pracovať. Čítať viac..

bolesť duše nei je hanba, psyché, ako sa starať o dušu, anxiety, panika, úzkosť, úzksostná porucha, zdravie, wellness, kondícia, harmonia, fit, žena,

BOLESŤ DUŠE nie je hanba - každý má právo na ŠŤASTNÝ ŽIVOT

Ráno sa bojíte večera a večer rána. Jeden problém vyriešite a už sa strachujete pred ďalším. V hlave sa vám vynára jedno: „Čo ak?” za druhým. „Čo ak bude zápcha a ja prídem neskoro do práce?” alebo „Čo ak moje dieťa na prechode pre chodcov zrazí auto?” Koľko obáv je ešte na mieste a čo je už cez čiaru bežného uvažovania človeka? Čítať viac..

Článkov: 261