Psychológia a vzťahy články

mentálny wellness, vypnutie, mozog, hlava, myseľ, relax, zábava, oddych, psyché, duša

MENTÁLNY wellness - Ako si uvoľniť hlavu?

Ako sa dostať zo začarovaného kruhu negatívnych myšlienok, cítiť sa vyrovnane a šťastne? Riešením je mentálny wellness. Väčšina z nás si pod pojmom wellness predstaví chvíle strávené vo vírivke, v saune alebo pri masáži. Sú to činnosti, ktoré sú pre nás príjemné a zároveň sa podieľajú na zlepšení fyzickej a duševnej kondície. Čítať viac..

ticho liečivé, meditácia, klud, pokoj, práca, oddych, cvičenie, hory, les, voda, príroda

Liečivé ticho

Každý z nás v určitom bode svojho života túži po tichu. Ticho je upokojujúce, uvoľňujúce a liečivé. Zatiaľ čo hluk a rýchlosť dnešného sveta prehlušuje našu kreativitu a vnútorné spojenie so sebou samým, ticho v nás otvára inšpiráciu a živí našu podstatu. Práve ticho je ideálnym nástrojom na regeneráciu nielen tela, ale aj našej mysle a duše. Čítať viac..

vypnite mozog, oddych, relax, offline, telefon, mobil, ako vypnúť, relaxácia, oddych, zdravie, psyché, duša

Vypnite mozog: 11 tipov ako sa dobiť po práci

To bol zase deň! Mítingy, porady, desiatky telefonátov, mailov, konferenčné hovory... Potrebujem reset, a to hneď. Ale ako? Ako vypnúť mozog a nemyslieť na prácu? Ako sa zbaviť stresu a napätia? Študentka psychológie Vasilija JOVANOVIČ a spoluautorka unikátneho projektu, počas ktorého absolvujete detox od internetu, nám prezradila 11 skvelých tipov, ako účinne zrelaxovať a vrátiť sa do práce plný energie. Čítať viac..

prečo je dobré byť láskavý, láskavosť, ľudia, zvieratá, psychológa, fit štýl, fitastyl.sk, dobré skutky, činy, dobro, láskavý, pozitíva, pomoc druhým, súcit, láska,

Prečo je dobré byť láskavý?

Prozaik Henry James raz napísal, že len tri veci sú v živote dôležité. Prvou je láskavosť, druhou je láskavosť a aj treťou je láskavosť. Prečo je také dôležité rozvíjať svoju empatiu a čo nám môže do života priniesť väčšia otvorenosť, schopnosť pochopiť a pomôcť? Čítať viac..

6 tipov, štastie, rovnováha, práca, život, hobby, koníčky, balans, ako na to

6 tipov k šťastnému pocitu ROVNOVÁHY

Typické ráno počas pracovného týždňa, chystáte narýchlo deťom desiatu, ani jedna ponožka nemá zrazu svoj pár, blúzku si polejete kávou, opäť odchádzate bez mejkapu a prvé jedlo dňa zjete až v kancelárii... A to je len začiatok bežného dňa a vy už ste v strese a v stave, ktorý by sme mohli nazvať ako „úplne nekomfortný“. Čiže absolútny opak rovnováhy. Čítať viac..

zmeny, vzťahy, šťastie, povinnosti, deň, život, ako si zlepšiť náladu, pravidlá, smiech, šťastie, fitastyl.sk, pohoda, blahobyt, naladenie, spirit, duša, relax, oddych, kniha, vdačnost, vylet

ZMENY = súčasť života. Nebojte sa ich!

Práca v kancelárii ma ubíjala. Pocit frustrácie neustále narastal, až som sa napokon po desiatich rokoch rozhodla odísť. Povedala som si, že stačilo, a to i napriek tomu, že novú prácu som nemala. Zakrátko som sekla s nefungujúcim vzťahom, ktorý zo mňa vysával aj posledné zvyšky energie. Takže som bola single, bez práce a ešte k tomu v prenajatom byte. Čítať viac..

ľútosť, vina, pocit, ako sa vysporiadať, hnev, vzťahy, šťastie, povinnosti, deň, život, ako si zlepšiť náladu, pravidlá, smiech, šťastie, fitastyl.sk, pohoda, blahobyt, naladenie, spirit, duša, relax, oddych, kniha, vdačnost, vylet

Ako sa vysporiadať s pocitom viny a ľútosti?

Všetci si z času na čas prechádzame obdobím, kedy sa samých seba spytujeme rôzne veci. Po hádke s inými, po neúspechoch v živote alebo keď sa nám jednoducho niečo nepodarí. Snažíme sa nájsť dôvod, prečo sa veci stali a prehrávame si v hlave scenáre, ako by sa to dalo urobiť inak. No čas sa nedá vrátiť späť. Čítať viac..

hnev, vzťahy, šťastie, povinnosti, deň, život, ako si zlepšiť náladu, pravidlá, smiech, šťastie, fitastyl.sk, pohoda, blahobyt, naladenie, spirit, duša, relax, oddych, kniha, vdačnost, vylet

HNEV - ako si ním nezničiť zdravie a vzťahy?

Hnev je emócia, s ktorou sa stretávame v rôznych formách takmer každý deň. Buď sa hneváme my na ľudí okolo nás či na rôzne situácie, alebo sa niekto hnevá na nás, prípadne sa hneváme sami na seba. Keby to bolo iba o tom, že sa hneváme a vieme so svojím hnevom pracovať tak, že nikomu neublížime, bolo by to v poriadku. Čítať viac..

šťastie, povinnosti, deň, život, ako si zlepšiť náladu, pravidlá, smiech, šťastie, fitastyl.sk, pohoda, blahobyt, naladenie, spirit, duša, relax, oddych, kniha, vdačnost, vylet

Ako zlepšiť svoj „index“ šťastia v priebehu týždňa?

Existuje mnoho vecí, ktoré môžu jednoducho napomôcť vášmu šťastiu a mentálnemu zdraviu. Často však na ne zabúdame a necháme sa doslova vtiahnuť do klasického stereotypu. Osvojenie si tých správnych návykov však dokáže mať na naše psychické i fyzické zdravie nemalé pozitívne účinky. Zatiaľ čo cvičenie a zdravá, vyvážená strava sú samozrejmosťou, dokážete toho pre seba urobiť ešte o čosi viac. Veríte? Čítať viac..

5 jazykov ospravedlenenia, lásky, odpustenie, prepáč, hádky, konflikt, hádka, vina, vinník, dohady, klebety, krik, nenávisť, uzmierenie, láska, priateľstvo

Týmto vám hovorí, že sa chce ospravedlniť

Hádka, hnev, krik, plač, rozhorčenie, konflikt. To všetko sú udalosti, ktoré vyžadujú ospravedlnenie. Tak jednoduché no zároveň ťažké slovíčko, "prepáč", má mnoho ľudí problém vôbec vysloviť, nie to ešte ho adresovať osobe, ktorá by si to zaslúžila. Prečo je tomu tak? Čítať viac..

5 jazykov ospravedlenenia, lásky, odpustenie, prepáč, hádky, konflikt, hádka, vina, vinník, dohady, klebety, krik, nenávisť, uzmierenie, láska, priateľstvo

Päť jazykov ospravedlnenia

O koncepte Päť jazykov lásky ste už určite počuli, no vedeli ste o tom, že poznáme aj jazyky ospravedlnenia? Ak sa nám niekto ospravedlňuje a nehovorí naším jazykom, alebo ak sa my chceme niekomu za niečo ospravedlniť a nepovieme to jeho rečou, ospravedlnenie sa minie účinkom. Čítať viac..

Článkov: 261