Cvikla, to nie sú len zavárané kocky v sladkokyslom náleve. Sterilizovaná podoba tejto mimoriadne zdravej zeleniny už odradila mnohých, no je to veľká škoda. Cvikla má pestré využitie, a navyše váš organizmus vzpruží a pripraví na mrazivú zimu. Čítať viac..
Sacharidové potraviny sú často obhajované kvôli obsahu vlákniny v nich. Tá je považovaná za jeden z ochranných faktorov pred rakovinou hrubého čreva a konečníka, a tiež cukrovkou či srdcovo-cievnymi ochoreniami. Avšak, nie je vláknina ako vláknina... Čítať viac..
Ako gaštany skladovať? Ak si gaštany kúpite na trhu alebo v obchode a nechcete ich hneď konzumovať, môžete ich dať do chladničky alebo uložiť do vlhkého piesku, kde vydržia minimálne 4 týždne. Vyhovuje im teplota 1 – 4 stupne Celzia a vlhkosť 80 až 90 %. Čítať viac..
Sú pesticídy potrebné? Mnohí farmári a veľkovýrobcovia by určite odpovedali áno, ale tento spôsob produkovania potravín je dlhodobo neudržateľný a už teraz spôsobuje vážne ekologické a zdravotné problémy. Spolu s GMO potravinami sú to tvrdé rany pre prírodu a zdravie ľudí a zvierat. Čítať viac..
V nasledujúcom článku sa pokúsime poprieť mýtus o tom, že operácia kolena je niečo desivé, čoho sa treba obávať. Zároveň vám dáme zopár tipov, ako sa na operačný zákrok čo najlepšie pripraviť. Čítať viac..
Odpočinok je čas dopĺňania telesných i duševných síl, obnovovania vydanej energie. Ide o významnú časť nášho rytmu, každá bunka v našom tele sa riadi cyklom odpočinku a práce. Každá vytvára nejaký produkt, vykonáva nejakú činnosť. Čítať viac..
Bylinky nám môžu veľmi pomôcť, ale pokiaľ ich nesprávne používame, aj uškodiť. Na čo si treba dať pri ich kúpe a príprave najväčší pozor? Spovedali sme bylinkárku Annu Kopáčovú. Čítať viac..
Ibištekový čaj je pomerne známy, ale ibištek jedlý je zatiaľ skôr raritou. Ide pritom o jedlý druh, známy aj pod názvom okra, ktorý obsahuje bohaté zásoby vápnika, bielkovín, draslíka, horčíka i fosforu. Okra tvarom pripomína zelenú papriku, je to však krehkejší druh. A čo s ňou v kuchyni? Čítať viac..
Libido je komplexný fenomén s radom faktorov. Najdôležitejšie sú faktory hormonálne, telesné, psychologické a okolitého prostredia. Hneď, ako si niektorý z nich nehrá do noty s ostatnými, sexuálne túžby človeka klesajú. Čítať viac..
Napriek tomu, že feedback je pomerne bežný pojem, otvára sa okolo neho sieť otázok a obáv. Ako, kedy a komu dať správny feedback, akým spôsobom ho pertraktovať tak, aby druhého neurazil a, naopak, kedy povedať stop prehnanej kritike? Čítať viac..
Cvičíte pravidelne a schudnúť sa vám nedarí? Alebo ste schudli a opäť pribrali? Príčina môže byť v nesprávnych stravovacích návykoch. Aké konkrétne kroky treba podniknúť, aby bola vaša hmotnosť stabilná? Čítať viac..
Mnohí vedci sa stále nevedia zhodnúť na tom, aká je bezpečná hranica chlóru. Avšak škodlivé účinky DBPs sú dávno známe. Čítať viac..
Nie je to iba ďalší boom zázračných prírodných liekov, ani reklama, po ktorej vám ostatne prázdna peňaženka. Antibakteriálne a hojivé účinky medu sú dávno vedecky dokázané, pestrá paleta jeho pozitívnych vlastností sa týka kože, imunity, tráviaceho ústrojenstva, ale tiež psychickej pohody a ozdravenia slizníc. Čítať viac..
Štyridsiatnička Lujza má tri deti, byt v meste a úžasného chlapa. Na stránkach Fit štýlu sa vám bude pravidelne „hlásiť, chváliť či sťažovať sa“. Občas ju vytočí chlap, občas šéfka, podstatou však zostáva nadhľad. Čítať viac..
Najbežnejším použitím šípok je ich konzumácia v podobe čaju. Ich vitamínovú silu a lahodnú chuť možno využiť ale aj pri výrobe domáceho džemu, sirupu alebo vína. Poznáme však aj ďalšie možnosti, ako uchovať ich výnimočnú silu a chuť. Čo všetko sa z nich dá ešte pripraviť? Čítať viac..