Články

rosacea, roselaine, koža, pokožka, stav, problémy, riešenie, krém, starostlivosť, aký krém použiť, pomoc, rady, tipy, zdravie, pleť, tvár, začervenanie, červená, škvrny

POPRASKANÉ CIEVKY NA TVÁRI A ZAČERVENANIE: ČO HO SPÔSOBUJE, A AKO HO LIEČIŤ + problém Rosacea

Ak vám tvár zvykne často sčervenieť a začínajú sa na nej objavovať hrbolčeky pripomínajúce akné, môžete trpieť na rosaceu – chronický, ale liečiteľný stav, ktorý primárne postihuje centrálnu časť tváre a je typický vzplanutiami a častou remisiou. Neliečená dokáže narobiť nepríjemné problémy, no ak sa zveríte do rúk odborníkov, je možné ju veľmi dobre dostať pod kontrolu. Čítať viac..

musli tyčinka, raw, ovocie, fit, protein, bielkoviny, fitness, mňam, strava, výživa, zdravie, orechy, čo jesť

Cereálne, fit a iné TYČINKY - rýchly snack alebo kalorická bomba?

Máte radi sladké, ale chcete si udržiavať zdravé a pekné telo, preto v obchode skôr siahnete po cereálnej, fit, raw, proteínovej alebo inej tyčinke, ktorá už na prvý pohľad vyzerá veľmi zdravo? Hoci obal na prvý pohľad ukrýva v malom množstve celé spektrum prospešných látok, až malé písmenka na zadnej strane nám odhalia, čo sme si skutočne vybrali. Preto nekupujme mačku vo vreci, ale to, čo naše telo skutočne potrebuje. Čítať viac..

ČSOB odštartovala Zimnú sériu vo Vrakuni

ČSOB odštartovala Zimnú sériu vo Vrakuni

Vrakuňa je zároveň aj novou mestskou časťou, ktorá sa zapojila do série zimných behoch organizovaných po taktovkou Be cool. Ako povedal Jozef Pukalovič, riaditeľ spoločnosti, vždy mali sen, aby sa raz zimná séria bežala vo všetkých bratislavských častiach. Pripojením Vrakune sa tak séria rozšírila na 5 behoch, to znamená, že bežci si každý mesiac budú môcť zabehnúť jeden beh od novembra až do marca. Čítať viac..

ABHYANGA, masaz, olejova masaz, olej, relax, wellness, oddych, vypnutie, načerpanie energie, ako načerpať novú energiu, zdravie, telo, končatiny, nohy

NÁVOD: Indická olejová masáž - Abhyanga

Láskavý prístup k pokožke je vždy badateľný. Rozhodne zaň môžeme považovať aj trenie / kefovanie pokožky nasucho, po ktorom v ideálnom prípade nasleduje celotelová olejová masáž, tzv. abhyanga. Významom tejto procedúry nasucho je naštartovanie lymfatického systému, čo vedie k odstráneniu toxínov z tela. Táto metóda uvoľňuje odumreté bunky, stimuluje akupresúrne body, pomáha redukovať celulitídu, dokáže vzpružiť imunitný systém, prebúdza cirkuláciu krvi a robí pokožku zamatovo hebkou a hladkou na dotyk. Čítať viac..

spánok, zdravý, fázy, cyklus, fit, dôvod, prečo spať, 7 hodín, koľko by som mal spať, rem, cykly

Čo sú to spánkové rytmy a ako fungujú?

Spolu s výživou a cvičením je spánok jedným z troch pilierov zdravého životného štýlu. Výskumy ukazujú, že nedostatok spánku má okamžité negatívne účinky na hladinu hormónov, mozgové funkcie a celkový výkon organizmu. Môže tiež spôsobiť priberanie na telesnej hmotnosti a zvyšuje riziko ochorenia u dospelých aj u detí. Naopak, ak spíte dostatočne, budete mať viac energie na cvičenie a ľahšie odoláte nutkaniu neustále niečo maškrtiť. Čítať viac..

hypotenzia, nízky krvný tlak, pomoc, účinok, čo pomáha, ako zvýšiť tlak, na nízky tlak, strava, voda, nápoje, pitie

Hypotenzia potrápi hlavne počas zmien počasia

Hoci nízky tlak krvi nie je taký škodlivý ako ten vysoký, aj hypotenzia vie poriadne potrápiť. Ak sa vám točí pomerne často hlava, hučí vám v ušiach, prípadne máte stále studené ruky alebo nohy, príčinou môže byť nízky krvný tlak. V súvislosti s krvným tlakom sa pozornosť obvykle sústreďuje najmä na jeho zvýšené hodnoty. Čítať viac..

V rukách prírody: 3 TOP posilňovače imunity

V rukách prírody: 3 TOP posilňovače imunity

O budovaní obranyschopnosti organizmu, imunity tela už toho bolo veľmi veľa napísané a povedané. No povedzme si pravdu: v dnešnej hektickej dobe si na ňu najčastejšie spomenieme, keď okolo nás prská 50 % kolegov, prípadne sa dieťa či náš partner sťažujú na bolesti hrdla alebo na povestný soplík. No je aj pár zodpovedných, ktorí poctivo a pravidelne užívajú výživové doplnky, čaje, či vyberajú také potraviny, ktoré dokážu posilniť telo a obranyschopnosť organizmu. Ak patríte do jednej alebo druhej skupiny, ponúkame vám zopár prírodných doplnkov stravy, ktoré sú osvedčené, vyskúšané ,,posilňovače” imunity a stoja za vyskúšanie. Čítať viac..

fit štýl, magazín, november, diéta, chudnutie, zravie, fitness, wellness, životný štýl, chudnem, strava, cvičenie, fitko, gym, žena, móda

Novembrový FIT štýl v tmavom šate: tentokrát ešte bohatší na témy

Posledný lístok sa pomaly stratil z konárov, pri odchode z práce nás víta tma. Už aj šále sme zo skríň povyberali, a pomaly na nás vyskakujú vianočné dekorácie a produkty. To je jasný znak, že je už november drahí naši. Predposledný mesiac tohto roku je pred nami. Ako to vyzerá s vašimi predsavzatiami na tento rok? Doháňate, čo ste nestihli? Doprajte si chvíľku pohody s novembrovým FIT štýlom, opäť na vás čakajú jedinečné témy. Čítať viac..

zázvor, čaj, koreň, Ďumbier, recept, sirup, kandizovaný, účinky, liečba, pomoc, načo je dobrý, príprava, skladovanie, pozitíva, využitie, domácnosť, recept

Zázvor - liečivý zázrak z Ázie

Pochváliť sa môže bohatou históriou siahajúcou až k starým čínskym filozofom. Jedným z jeho najznámejších milovníkov bol Konfucius. Vo svojich dielach vyzdvihoval pozitívne účinky zázvoru na trávenie a traduje sa, že bol vo všetkom, čo konzumoval. Naopak, pre Európanov bol v tom čase luxusnou komoditou. Dnes si ho už, našťastie, môžeme dopriať všetci a využiť všestranné účinky tejto superpotraviny. Čítať viac..

ako nedostať infrakt v 30ke, zdravie, prevencia, srdce, ochorenie, srdcovo cievne, strava, zdravá, ako predchádzať infarktu, cievy, žily,

Ako nedostať infarkt v 30-ke?

Tridsať rokov – vek, kedy je ešte skoro myslieť na vážne zdravotné problémy. Alebo sa mýlime? Srdcovo-cievne ochorenia patria medzi najčastejšie príčiny smrti. Dokonca až 45 % ľudí zomiera v dôsledku týchto ochorení. A ešte prekvapivejšou informáciou je, že takéto ochorenia postihujú čoraz viac mladších ľudí. Infarkt, ale aj iné srdcové ochorenia väčšinou nemávajú žiadne príznaky a pokiaľ sa nejaké príznaky dostavia, tak sú u každého veľmi individuálne. Čítať viac..

Článkov: 2803