Články

tejpovanie, taping, správne tejpovanie, liečba, prevencia, fixácia, stabilizácia

Tejpovanie - Kedy áno a kedy nie?

Aj vy ste si od istého času začali všímať zvláštne farebné lepiace pásky, ktoré majú ľudia nalepené na ramenách, krku, či na nohách? Nie, nejde o estetickú záležitosť. Tejpovanie sa aplikuje za účelom rehabilitácie a dnes už ide o štandardnú metódu používanú v športovej a rehabilitačnej medicíne, a to pri rôznorodých problémoch s pohybovým aparátom. Čítať viac..

beh do kopca

Beh do kopca: čo všetko prináša a na čo treba myslieť?

Beh do kopca je v porovnaní s behom po rovine náročnejší, ale aj oveľa zaujímavejší. Závisí to však aj od toho, akú trasu si bežec vyberie. Najčastejšie ide o prírodné prostredie, ktoré má nezabudnuteľné čaro. Veď kto by si nezamiloval beh, pri ktorom môže počúvať zurčiaci potok, spev vtákov, či šum stromov? Čítať viac..

FIT štýl výzva, challenge, šport, chudnutie, polrok

FIT štýl challenge: Ako zdravo schudnúť za 6 mesiacov

Jedzte, cvičte, chudnite s nami! Vyberieme 6 účastníkov výzvy, ktorí budú chudnúť spolu s výživovými špecialistami a pod dohľadom skúsených trénerov, zdieľať priebežne svoje úspechy, inšpirovať ostatných. Výživoví špecialisti po úvodnej odbornej diagnostike nastavia stravovací program, priebežne budú sledovať, koučovať, vážiť, upravovať. Rovnako osobní tréneri sa týmto osobám budú špeciálne venovať. Čítať viac..

sebavedomie, podceňovanie sa, riešenie

Zdravé sebavedomie nie je hriech, skoncujte s podceňovaním sa!

Mnoho ľudí si pletie zdravé sebavedomie s nezdravým agresívnym presadzovaním sa na úkor ostatných a s nekritickým vychvaľovaním vlastnej osoby. Myslia si, že je cnostné, keď vystupujú skromne a držia sa v ústraní. Túžia po pochvale a ocenení od ostatných, ale sú presvedčení, že sami na seba upozorňovať nesmú. Veď to sa predsa nehodí, tak nás to učili rodičia a škola...Nemohli nám viac uškodiť! Čítať viac..

neproduktívna myseľ, únava, veľa práce, pomoc,

Ako resetovať neproduktívnu myseľ

Cítite sa niekedy, akoby váš život pozostával z množstva loptičiek a vy ste žonglér, ktorý ich nedokáže všetky obracať? Ponáhľajúc sa od jednej veci k druhej, aby ste mohli prejsť na ďalšiu. Pri takomto životnom tempe sa veľmi jednoducho môžete začať cítiť preťažene a neproduktívne. Čítať viac..

medvedí cesnak, účinky, využitie, pesto, polievka, recept, jar, plodiny

Medvedí cesnak je tu, využite tento dar prírody naplno

Medvedí cesnak neodmysliteľne patrí k jari a okrem lahodnej chuti je výborným pomocníkom pri detoxikácii organizmu. Nie nadarmo sa traduje, že ho po zimnom spánku vyhľadávajú medvede, pretože im prečistí krv i črevá, povzbudí imunitu a metabolizmus. Tým ale pozitívne účinky tejto chutnej rastliny ani zďaleka nekončia. Pozrite, kde všade je možné ho využiť. Čítať viac..

zložky, ktoré by sme nemali konzumovať, škodlivé zložky potravy

10 zložiek, ktorým sa v strave treba vyhnúť

Pochopiteľne, optimálne zdravie si vyžaduje aby sme zásady zdravej výživy dodržiavali čo najviac ako to ide. A keď hovoríme „čo najviac“, zväčša sa používa pomer 80 % zdravého stravovania ku 20 % stravy, ktorá môže obsahovať prehrešky ako hranolky, čokoláda, či zmrzlina. Čítať viac..

cviky so švihadlom

Vyskáčte si štíhlosť: skvelý kardio tréning so švihadlom

Pamätáte si tie detské časy, keď ste sa s radosťou s kamarátmi pretekali kto skočí viac bez zamotania sa? Ak túžite po štíhlej línii, práve k tejto aktivite by ste sa mali opäť vrátiť. Množstvo kardio aktivít je totiž zameraných len na precvičenie istých svalových skupín. Skákaním cez švihadlo sa nielen posilňuje srdce, ale aj buduje svalová vytrvalosť, pričom je do cvičenia zapojená väčšina svalov tela. Čítať viac..

beauty triky, krása, rýchlo, doma, líčenie, vlasy, makeup

10 beauty trikov, ktoré vám zachránia deň

Všetci to poznáme, ranná rutina, všetko treba rýchlo postíhať a vyraziť. Niekedy však naši každodenní pomocníci pre nás nepracujú tak ako by sme chceli, a preto vám prinášame pár tipov ako si veci uľahčiť, a ušetriť množstvo času a námahy. Čítať viac..

dvojitá brada, cviky, chudnutie

Dvojitá brada: tipy a triky ako sa s ňou rozlúčiť raz a navždy

Nadbytočná vrstva tukového tkaniva na brade je najčastejšie spôsobená nadváhou. K ovisnutej koži pod bradou môže tiež dôjsť pri starnutí, keď naša pokožka stráca elasticitu. V niektorých prípadoch môžeme ale viniť aj genetiku. Dôležitým faktorom, ktorý ovplyvňuje vzhľad nášho krku a brady, je strata elasticity, stav, keď sa znižuje schopnosť kolagénových vlákien produkovať kolagén. V tomto štádiu začína pokožka ochabovať. Čítať viac..

káva kofeín, pozitívne účinky, chudnutie, spaľovanie tuku,

Dokáže nám kofeín pomôcť spáliť viac tuku?

Kofeín, neresť mnohých z nás. A keby to bola jediná, však? Kto ale povedal, že musí byť pre naše telo v zásade zlý? V skutočnosti, kofeín v správnej miere a forme dokáže byť pre naše telo i myseľ prospešný. Jeho zdravotné benefity sú početné. Od zlepšovania kognitívnych funkcií cez prevenciu Alzheimerovej choroby až po boj s rakovinou pankreasu, či diabetom II. Typu. Čítať viac..

Najlepšie aktivity na spaľovanie tuku pre odporcov poilňovne

Najlepšie aktivity na spaľovanie tuku pre odporcov posilňovne

Posilňovňa nie je pre každého. Niektorým sa tam nepáči, pretože sa cítia izolovanie od okolitého prostredia, nemajú radi pohľady ľudí, naokolo alebo ich to proste nudí. Ak aj vy patríte do jednej z týchto skupín a radšej preferujete pohybové aktivity mimo stien posilňovne máme pre vás pár tipov. Čítať viac..

Článkov: 2796