Články

Jeme zdravo: BROSKYŇA

Jeme zdravo: BROSKYŇA

Plody môžu mať zelené, žlté, oranžovožlté až červené sfarbenie, pričom práve farba šupky naznačuje obsah karoténov. Broskyňa je typická svojím povrchom s jemnými chĺpkami, ktoré majú akúsi ochrannú funkciu, ale po umytí miznú. Najlepšiu chuť a arómu majú v posledné dni dozrievania. Čítať viac..

Olivový olej  v domácej kozmetike

Olivový olej v domácej kozmetike

Nielen v kuchyni bude tento dobre známy a preferovaný olej užitočný. Pri kozmetických radách však radšej siahnite po skutočne extra panenskom a zájdite si radšej do špecializovaného bio obchodu. Čítať viac..

Krása spätá s prírodou

Krása spätá s prírodou

Kozmetiku používali už naši predkovia v praveku. Odvtedy prešlo veľmi veľa času a nastalo mnoho zmien. Viete, prečo je lepšie používať prírodnú kozmetiku? Čítať viac..

Ricínový olej ako ho nepoznáte

Ricínový olej ako ho nepoznáte

Ricínový olej je známy svojou schopnosťou prenikať do najhlbších vrstiev pokožky a je preto často pridávaný do denných i nočných pleťových krémov. Jeho cnosťou je i fakt, že podporuje vstrebávanie látok a môže tak u istého percenta vyvolať mierne alergické reakcie. Čítať viac..

Jeme zdravo: MARHUĽA

Jeme zdravo: MARHUĽA

Kôstkové ovocie žltého, oranžového až červeného sfarbenia. Charakteristická je ľahká oddeliteľnosť od kôstky a šev plodu, ktorý marhuľu predeľuje na polovicu. Majú vysoký obsah aromatických látok, čo má veľký vplyv na chuť, resp. vnímanie chuti. Aby boli čo najchutnejšie, treba ich nechať dobre vyzrieť. Čítať viac..

Víkendový reštart - spúšťame program!

Víkendový reštart - spúšťame program!

Podmienkou úspešného reštartu je, že ho chcete, nie musíte, pretože vám nie je dobre a neviete, čo so svojím životom ďalej, proste musíte „niečo" urobiť, ale príliš sa vám do toho nechce. Ako sa pripraviť na víkendový reštart sa dočítate v článku. Čítať viac..

Článkov: 2796