13 potravín, z ktorých vytvoríte napríklad takéto chutné dezerty

Pri výrobe dezertov sa bežne používajú niektoré suroviny, ktoré predstavujú obrovské riziko pre ľudské zdravie. Predstavujeme vám 13 vhodných potravín, ktoré urobia z dezertu výživnú pochúťku.
Ak si prečítate: 5 „potravín“, na ktoré pri výrobe dezertov zabudnite!, pravdepodobne sa vám výber surovín na výrobu dezertov zúžil, ale verte mi, že tých kvalitných zostalo stále dostatok.
Existuje 13 potravín, ktoré ja osobne považujem za úplne ideálne pri výrobe dezertov a tie vďaka nim získajú nielen vyššiu výživovú hodnotu a budú mať pozitívny účinok na zdravie, ale zvýšia sa aj ich chuťové vlastnosti.
Prečítajte si aj: Bleskové dezerty
Ktorých 13 potravín to je?
- Maslo
- Extra panenský kokosový olej
- Domáce vajcia
- Kakaový prášok
- Karob (rohovník)
- Tvaroh
- Smotana
- Mascarpone
- Med
- Kokosový cukor
- Sušené ovocie
- Škorica
- Celozrnná špaldová múka
Takže, žiadne dezerty bez chuti, ale, naopak, sladké a zároveň výživné dobroty. Z týchto potravín je možné vytvoriť napríklad takéto chutné dezerty.
Skvelý dezertík: Super rýchle cookies BEZ MÚKY
Vytvorte si takéto chutné dezerty
DOKONALÉ ŠPALDOVÉ PALACINKY
- POČET PORCIÍ: 3
- NÁROČNOSŤ: stredná
- DĹŽKA PRÍPRAVY: 45 min
- PLUSY: vitamíny, minerály, enzýmy
- MÍNUSY: akrylamid, tepelná úprava
TIPY: Ak pripravíte palacinky len z vody, vznikne na nich len minimum zhnednutých častí, ale vtedy vám odporúčame múku namočiť pred prípravou do vody. Vodu následne vylejte a cesto vytvorte z novej prefiltrovanej vody.
SEXI ČOKOLÁDOVÉ GUĽÔČKY S KÚSKAMI JAHÔD
- POČET PORCIÍ: 4
- NÁROČNOSŤ: vyššia
- DĹŽKA PRÍPRAVY: 45 minút + chladenie
- PLUSY: antioxidanty, minerály, bez pridaného cukru
- MÍNUSY: kvalita smotany (ak je pasterizovaná)
TIPY: Čokoládové guľôčky môžete obaľovať nielen v kakau, ale aj v strúhanom kokose, škorici, mletých čerstvých orechoch či karobovom prášku.
Po dezerte sport: 4 týždne + týchto 5 jednoduchých cvikov = transformácia vášho tela.