Overené tipy na šalát z medvedieho cesnaku

Jednou z najhodnejších ciest, ako medvedí cesnak použiť je pripraviť si čerstvý šalát. Najvýraznejšie množstvo pozitívne účinkujúcich látok sa totiž nachádza práve v mladých, sýtozelených lístkoch.
Variácií na šalát z medvedieho cesnaku je viacero, a preto závisí od vás, ktorému dáte prednosť, prípadne či vymyslíte vlastný chutný recept. My vám prinášame tri osvedčené tipy:
Tuniakový šalát
Okrem hrsti lístkov, ktoré pokrájajte na väčšie kúsky, budete potrebovať ešte mandle, papriku – kapiu, tuniaka v oleji, pár cherry paradajok a na dochutenie soľ a korenie podľa vlastného výberu. Zmes premiešajte a výživná a lahodná pochúťka je na stole.
Vajíčkový šalát
Základom iného variantu je opäť hrsť lístkov medvedieho cesnaku, no tentoraz posekanú rastlinu doplňte dvomi natvrdo uvarenými a pokrájanými vajíčkami, mladou cibuľkou, na pásiky nakrájanou šalátovou uhorkou a uvareným cícerom. Dochutiť môžete dijonskou horčicou, olivovým olejom a soľou.
Zemiakový šalát
Šalát so zemiakmi a medvedím cesnakom bude výborný ako samostatný chod, alebo príloha k mäsu či rybe. Uvarené a nakrájané zemiaky zmiešajte s posekanými lístkami medvedieho cesnaku a zalejte menším množstvom vývaru spolu s vinným octom a povarenou šalotkou. Celú zmes okoreňte čiernym korením, dochuťte soľou a primiešajte kyslú smotanu.
Mohlo by vás zaujímať:
Medvedí cesnak je tu! Skúste túto tinktúru.
Takéto gurmánske lahôdky si pripravíte z medvedieho cesnaku