Grapefruitový extrakt ako citrusový zázrak. Čo všetko dokáže?

Jana Trundová | 18. september 2017
Grapefruitový extrakt ako citrusový zázrak. Čo všetko dokáže?

Citrónovník rajský, čiže grapefruit, sa stal pre svoje antibakteriálne, antimykotické a povzbudzujúce účinky legendou. Dokáže doplniť energetické zásoby, povzbudiť radostné myslenie a vyčistiť organizmus od nepozvaných návštevníkov, ktorí mu uberajú zdravie a krásu.

Citrón je obľúbený bojovník proti mnohým mikroorganizmom, u jeho príbuzného – Citrónovníka rajského, známeho ako grapefruit, akoby sila rástla s veľkosťou.

Mohlo by vás zaujímať: Magické ovocie NONI - zdravie, nálada, výkonnosť v jednom!

Pre svoje mimoriadne ozdravné účinky sa jeho extrakt dostal medzi potravinové doplnky. S jeho pomocou môžete vylepšiť stav pokožky, kondíciu i náladu.

Prečo stál farmaceutom za pozornosť? Bola preukázaná vysoká účinnosť proti plesniam, kvasinkám, stafylokokom, streptokokom, alebo napríklad salmonele. Extrakt sa lisuje z grapefruitových jadierok a čiastočne aj z bielej šupky a dostanete ho v tabletách, kvapkách, roztokoch na akné, balzamoch, kozmetike.

Skúste aj: S raňajkovým čučoriedkovým kokteilom sa o svoju figúru sa nemusíte obávať

Tip:

  • Pozor na koncentrovaný extrakt – je síce veľmi účinný, ale môže veľmi podráždiť pokožku či sliznice, preto s ním zaobchádzajte opatrne a odporúčania výrobcov nehádžte za hlavu.
  • Ak ste „v liečbe“ a lekár vám predpísal na vaše zdravotné problémy silnejšie lieky, užívanie potravinového doplnku z grapefruitu s ním určite konzultujte.
  • Prípravky s grapefruitovým extraktom sa hodia do cestovnej lekárničky. Na potieranie rán, ale hlavne vo forme pre vnútorné užívanie na cestovateľskú hnačku.
Čítajte tiež: Krása a zdravie s MEDOM