Gromovci v kuchyni: kalerábové kari

ING. MARTINA GROMOVÁ | 3. február 2021
Gromovci v kuchyni: kalerábové kari
foto: Gromovci v kuchyni

Zostali vám doma kaleráby a neviete čo s nimi? Uvarte si rýchly obed či večeru.

Recept

  • 2 veľké kaleráby
  • 3 mrkvy
  • 1 zelená paprika
  • 1 červená paprika
  • 1 červená cibuľa
  • 1 žltá cibuľa
  • 5 rajčín
  • 5 strúčikov cesnaku
  • kari korenie
  • horčica
  • Worchester omáčka
  • 200 ml zeleninového vývaru
  • olej

Postup

Na panvici zohrejeme olej. Osmažíme nadrobno nakrájané cibule a pridáme aj nadrobno nasekaný cesnak. Ďalej pridáme na väčšie kocky nakrájaný kaleráb a mrkvu na drobnejšie kocky. Všetko spolu orestujeme a pridáme papriky nakrájané na kocky. Nakoniec pridáme nadrobno nakrájané rajčiny. Poprášime cca 1 lyžicou kari korenia. Pridáme 1pl horčice a pokvapkáme worchesterovou omáčkou. Podlejeme vývarom. Necháme prejsť varom a chvíľu varíme, pokiaľ nie je zelenina mäkká. Odstavíme. Dochutíme nasekanou čerstvou petržlenovou vňaťou. Podávame s ryžou.

Dobrú chuť!

Gromovci v kuchyni

Skvelé inšpirácie na ďalšie chutné recepty nájdete na Gromovci v kuchyni alebo sledujte Instagram

Fotogaléria