Husté zeleninové polievky: Tieto kombinácie vás neomrzia

foto: istockphoto.com
Každodenná konzumácia zeleniny by mala byť pre nás samozrejmosťou. Zelenina má nízky obsah kalórií, takže je vhodná pri redukčných diétach či udržaní hmotnosti. Schovajte ju do výdatných zeleninových polievok.
Zeleninová polievka je ideálny spôsob jedenia zeleniny, pretože do nej môžete doslova všeličo schovať. Základom vašej polievky bude zelenina, môžete však do nej pridať aj nejaký druh obilniny a strukovín. Ešte do vyššieho levelu dostanete vašu polievku, ak ju dochutíte koreninami, bylinkami a/alebo miso pastou. To, či ju na záver rozmixujete nahladko alebo ju ponecháte v pôvodnej podobe, už necháme na vás.
Prečítajte si tiež:
Bylinkové varenie. Ochutnáte?
Vhodné sú napríklad tieto kombinácie:
- Brokolica, mrkva, zemiak, pór, cícer, tymian
- Tekvica, oranžová šošovica, karí korenie
- Batáty, brokolica, biela fazuľa, kokosové mlieko, garam masala
- Karfiol, zemiaky, mrkva, pór, krúpy kurkuma
Krémová zeleninová polievka
Recept sa zobrazí kliknutím na obrázok.