Krása a zdravie s MEDOM

Diana Mašlejová | 3. december 2016
Krása a zdravie s MEDOM

Tekuté zlato - med - nesmie chýbať v žiadnej domácnosti. Jeho účinky na krásu a zdravie nie sú veru žiadnou novinkou. Aké sú jeho prednosti?

Zázrak menom materská kašička

Tento silný hormonálny liek hustej smotanovej konzistencie významne podporuje imunitný systém organizmu, podporuje hojenie rán, pevnosť kostí a znižuje cholesterol. Veľmi dobré výsledky boli evidované pri jeho podávaní pacientom trpiacim astmou a tiež diabetikom.

Materská kašička sa osvedčila aj ako prírodný bojovník proti vráskam. Ak dvakrát do týždňa nanesiete malé množstvo na vrásky a necháte kašičku absorbovať, koža sa vypne a drobní „nepriatelia mladosti“ budú menej viditeľní. Rovnaký účinok má produkt aj na jazvy, či pigmentové škvrny. 

Upokojiť, či nabiť energiou s medom?

Pred psychicky či fyzicky náročnými situáciami:

.. med skombinovať s orechmi. Čoskoro pocítite nával energie.

 Po náročnom dni, na upokojenie:

.. skombinujte med s mliekom, alebo s kvalitnou čokoládou. Zbaví vás stresu a napätia. 

Medová masáž

Zahriaty med je vynikajúcou pomôckou pri uvoľnení svalového napätia a rôznych problémoch s kĺbmi. Po nanesení na pokožku preniká hlboko do organizmu a z tela „vysáva“ škodliviny, staré jedy a revitalizuje tak orgány a odstraňuje nežiaduce spazmy. Medová masáž pôsobí upokojujúco na náš nervový systém, detoxikuje a uvoľňuje stres. 

Krásna pleť s medovou maskou

Med je nielen pomocníkom pri liečbe akné, či vredov, ale vo forme masky udržuje pleť mladú, elastickú a sviežu. Skúste napríklad revitalizačnú medovo-tvarohovú masku. Zmiešajte 100 gramov tvarohu, jeden žĺtok a 3 čajové lyžičky medu, naneste na pleť a po 15 minútach dôkladne zmyte vlažnou vodou. 

Trápi vás suchá pleť? Vyživte ju olivovo-medovou maskou: 

  • Pol deci olivového oleja zmiešajte s troma lyžičkami medu a po 15 minútach opatrne zmyte. 

Problematickú pleť ošetrite raz týždenne medovým peelingom:

  • Ovsené vločky spolu s medom krúživými pohybmi naneste na tvár a po umytí naneste svoj denný hydratačný krém. Pokožku budete mať opäť ako bábätko.    

Propolis nesmie chýbať

Včelári radi opakujú, že propolisová tinktúra by nemala chýbať v žiadnej domácej lekárničke. Ako prvá pomoc totiž poslúži pri viacerých zdravotných problémoch. Jej kloktanie pomáha pri liečbe angíny, nanesením na vatovú tyčinku a následným potretím postihnutých miest likviduje afty a rany v ústnej dutine, akné na pokožke, lieči herpes, ale pomôže aj pri bolesti zubov

Prečítajte si tiež:
Vitamínové tipy na prichádzajúcu zimu
Škorica nad zlato