Ochutnajte SLZOVKU v týchto receptoch

Slzovka so zeleninou a riasou, zdravá slzovková voda, alebo čínska polievka so slzovkou. A možno by ste si dali slzovku na raňajky. Aj to je možnosť. Ochutnať slzovku môžete v týchto rôznych receptoch.
Slzovka so zeleninou a riasou
- 2/3 ryže( najlepšie natural)
- 1/3 slzovky
Varte spoločne s morskou riasou, napríklad Kombu – urýchli varenie a obohatí pokrm o cenné minerály. Odvar sa pije ako liečivý čaj. Uvarené obilniny môžeme ďalej upraviť, napr. rozmixovať a použiť ako základ pre nátierku, prát, nákyp, vyprážané placky.
Zdravá slzovková voda
Pred varením slzovky opláchnite a na hodinu namočte do vody. Na 1 šálku slzovky potrebujete 20 šálok vody. Po hodine slzovky varte v rovnakej vode bez pokrievky po dobu 60 minút. Odvar sa dá piť horúci i vychladnutý.
Ľadový slzovkový nápoj môžete obohatiť o trochu čerstvej citrónovej šťavy. V Kórei sa pije v koncentrovanejšej podobe (menej vody) pri tráviacich ťažkostiach charakterizovaných absenciou chuti do jedla a s pocitmi na zvracanie.
Slzovka a jej schopnosť čistiť organizmus. Ako si ju pripravíte?
Posilnite svoju imunitu so slzovkou
Každý večer malá miska kaše pripravenej zo slzovky a mrkvy. Pojedá sa cca 3 týždne. Rovnaké množstvo slzovky aj mrkvy nakrájanej na kocky uvaríme každé zvlášť. Slzovku pred varením na 10 minút namočte a potom varte zhruba hodinu.
Po uvarení oboch všetko spolu zmiešame a krátko spolu prevaríme, pokvapkáme troškou oleja a ochutíme podľa potreby. Pre deti s trochou soli alebo i bez nej; prípadne mierne osladiť. Dospelí si však môžu pokrm obohatiť podľa vlastnej chuti a pridať korenie, alebo sójovú omáčku, kurkumu, či iné korenie.