Recept na CÍCEROVÝ GULÁŠ - zn. bez lepku, bez laktózy, vegan

Lucia Švaral | 5. október 2017
Recept na CÍCEROVÝ GULÁŠ - zn. bez lepku, bez laktózy, vegan

ČAS: 75 min. PORCIE: 2. Kalorické hodnoty na 1 porciu: Kalórie: 351 kcal, sacharidy: 60 g, bielkoviny: 15 g, tuky: 4 g

Na prípravu cícerového gulášu potrebujeme:

  • ½ šálky cíceru
  • 1 cibuľu cesnak
  • 1 mrkvu
  • 1 petržlen
  • 1 zemiak
  • 1 kapiu 1
  • 1/2 lyžičky kurkumy
  • ½ lyžičky mletej červenej papriky
  • štipku mletej rasce
  • čierne korenie
  • bobkový list
  • vodu na zaliatie
  • 3 štipky morskej/himalájskej soli
Skúste aj: Vynikajúce halušky z batátov

Ako na to?

1. Cícer namočíme cez noc od vody. Vodu zlejeme a dáme ho variť, kým nezmäkne.

2. Do hrnca dáme za lyžičku oleja a opražíme nakrájanú cibuľku a cesnak.

3. Pridáme kurkumu, červenú mletú papriku, rascu, čierne korenie a chvíľku pržíme.

4. Pridáme na kocky nakrájanú mrkvu, zemiak, petržlen, kapiu a ešte chvíľku opražíme.

5. Primiešame cícer a zalejeme vodou. Pridáme bobkový list a varíme 10 – 15 minút. Na záver dochutíme soľou.

6. Ak chceme prílohu, môžeme podávať s jazmínovou ryžou alebo so pšenom. 

Pre milovníkov pohánky: Pohánkové menu, ktoré musíte ochutnať!