Aké syry by ste mali konzumovať a ktorým sa vyhýbať?
Striedma spotreba tvrdého syra = súčasť zdravej a vyváženej stravy. Prečo by ste sa mali vyhýbať konzumácii tavených syrov? Čítať viac..
Striedma spotreba tvrdého syra = súčasť zdravej a vyváženej stravy. Prečo by ste sa mali vyhýbať konzumácii tavených syrov? Čítať viac..
Leto je v plnom prúde a my máme chuť aj na iné, ako klasické jedlá. Recepty s vôňou Stredozemia by mohli byť práve v tieto dni to pravé, čo ulahodí našej chuti... Ochutnajte! Čítať viac..
Najefektnejším pokrmom z cukety sú vyprážané sýtožlté samčie kvety, ktoré sa objavujú ako prvé. Skúšali ste už takúto dobrotu? Milujú ich najmä Taliani. Alebo výborný sladký dezert, kde je cuketa v hlavnej úlohe... Čítať viac..
Veľa ľudí si život bez syra nedokáže predstaviť. Konzumujú ho každý deň, pretože im chutí a veria, že je prospešný pre ich zdravie. Nie je však syr ako syr. Čítať viac..
Maliny jednoznačne patria k najobľúbenejšiemu tuzemskému ovociu a ich chuť netreba zvlášť opisovať. Konzumujeme ich skrátka preto, že nám chutia. Lenže v malinách sa toho skrýva omnoho viac a ich pozitívne vlastnosti často opomíname. Čítať viac..
V súčasnej hektickej dobe sa varením snažíme stráviť čo najmenej času. Cestoviny sú tak vynikajúcou alternatívou k receptom s náročnou prípravou. Jednoduché, rýchle dochutenie a ich široké možnosti kombinovania s rozličnými prísadami sú len ďalšími plusmi, prečo sú tak obľúbené. Ako z nich vykúzliť chutné a zároveň zdravé jedlo? Čítať viac..
Dobrovoľných „celiatikov“ neustále pribúda. Je svojvoľne zavedená bezlepková diéta zo zdravotného hľadiska správne rozhodnutie? Čítať viac..
Poďte na cuketové letné slávnosti. Máte chuť na cestoviny ale múka vám nerobí dobre? Stavte na cuketové. Alebo ste dostali chuť na prímorsku špecialitu? Vyskúšajte krétsku cuketu. Čítať viac..
GM plodiny sú samostatnou kapitolou genetického inžinierstva a podľa ich tvorcov sa nijako nelíšia od prirodzených plodín. Tieto plodiny sa využívajú najmä na tvorbu krmív pre hospodárske zvieratá, ale aj pri výrobe potravín pre ľudskú spotrebu, kde sa využívajú pri výrobe veľkého množstva ingrediencií a „éčok“. Čítať viac..
Aké sú pravidlá pre chutnú cuketu, ak ju nechcete mať ako blato, alebo pritvrdú. A je vhodné mrazenie u tejto zeleniny? Čítať viac..
Nechajte sa inšpirovať chutnými receptami, kde v hlavnej úlohe je pán SYR. Čítať viac..
Poznáte len tú zvláštnu tmavozelenú odrodu? Neprekvapte sa, keď bežne v zahraničí, a občas u nás, narazíte na ďalšie farebné cuketové varianty. Čítať viac..
Liečivá rastlina, ktorá výborne slúži ako korenie do jedál. Túto liečivú bylinku a koreninu môžete využívať viacerými spôsobmi... Čítať viac..
Semienka bazalky pripomínajú svojím vzhľadom makové zrniečka. Obsahujú veľa vlákniny a živín, a preto sú stvorené na detoxikáciu organizmu, podporu trávenia i činnosti imunitného systému. Čítať viac..
Nenechajte si ujsť letné herecké slávnosti cukiet! Šarmantne prevezmú akúkoľvek úlohu na tanieri, a keď dostanú tú hlavnú, vlastnou vinou ju nikdy nepremárnia. Cukety sú tvárna, zdravá a osviežujúca zelenina. Čítať viac..