
GRAVIOLA - trochu exotiky v zime?
Ochutnali ste už toto exotické super ovocie menom Graviola? Čítať viac..
Ochutnali ste už toto exotické super ovocie menom Graviola? Čítať viac..
Niečo zdravé a chutné, čím zaženiete malý popoludňajší hlad, je dobré mať vždy poruke. A prečo by olovrant nemohol byť aj trochu pestrý a netradičný? Čítať viac..
Tekuté zlato - med - nesmie chýbať v žiadnej domácnosti. Jeho účinky na krásu a zdravie nie sú veru žiadnou novinkou. Aké sú jeho prednosti? Čítať viac..
Nájdeme ho takmer v každej tabuľke super potravín pre chudnutie. Odporúčajú ho výživoví poradcovia, dietológovia, ale aj športoví tréneri. Čítať viac..
Prečo je vlastne grécky jogurt taký jedinečný? V prvom rade obsahuje málo tukov a veľa bielkovín, je chutný a ľahko stráviteľný. Prečítajte si, aké ďalšie plusy má. Čítať viac..
ČAJ, sáčkový alebo sypaný – pijeme ho každý deň. Ale ktorý je lepší? Čítať viac..
Čo jesť, aby sme získali zdravo a mlado vyzerajúcu pokožku? Doprajte si veľa zeleniny a ovocia, mliečnych výrobkov a zdraviu prospešných tukov. Čítať viac..
Antioxidanty sú látky, ktoré pôsobia proti škodlivým voľným radikálom. Ktoré antioxidanty sú najsilnejšie? Čítať viac..
Rastliny, ako je riasa chlorela a čaj rooibos, majú vďaka optimálnemu zloženiu mimoriadne antioxidačné účinky. Poďme do detailov. Čítať viac..
Zbavujú telo ťažkých kovov, chemických zvyškov a rádioaktivity. Ich pravidelné užívanie vám môže pomôcť s rôznymi ochoreniami, ako napríklad vysoký krvný tlak, alergie, nervové poruchy, poruchy štítnej žlazy, alebo skrášliť vašu pokožku a vlasy. Čítať viac..
India je krajina všetkých chutí. Je taká rôznorodá, že ani kuchyňa nemôže byť iná. O tom, aká je indická kuchyňa a niečo aj o zvyklostiach, najmä tých svadobných, nám porozprával kuchár z Indie –Kundan Baghel, šéfkuchá sietí reštaurácií Thali. Čítať viac..
Nie je to len jesenná únava, melanchólia a depresia, ktorou často po nástupe chladných a krátkych dní trpíme. Organizmu chýbajú vitamíny, o ktoré počas dní bez slnečného žiarenia a bez čerstvého ovocia a zeleniny prichádzame. Čítať viac..
Týmto honosným označením by sme sa veľmi neoháňali, pretože ľudia vymyslia každý rok niečo zdravšie a pre ľudský organizmus potrebnejšie. Pravdou však je, že kokosová voda je nesmierne výživná a aspoň občas by ste ju svojmu telu mali dopriať. Čítať viac..
Špalda je prastarý nešľachtený druh pšenice. Patrila k prvým zrnám, ktoré sa využívali na výrobu chleba. Čítať viac..
Môže ovocie vo fľaši chutiť rovnako ako zo záhrady? Dá sa vyrobiť 100 % ovocný sirup bez pridaného cukru? Na naše otázky odpovedá jeden zo spolumajiteľov Juraj Potočňák. Čítať viac..