Výživa články

losos, losos 4 x inak, losos recepty, quionoa, barneque omáčka, lososové špagety, omega 3

LOSOS na 4 rôzne spôsoby

To, že losos, a hlavne ten divý, obsahuje omega-3 mastné nenasýtené kyseliny už všetci vieme. Ale to, že konzumáciou lososa budeme šťastnejší, to už je možno pre nás novinka. Je to preto, lebo sa v ňom nachádza látka L-tryptofán, ktorá je veľmi dôležitá pri tvorbe serotonínu, hormónu šťastia. Z toho vyplýva, že keď budeme jesť viac lososa, budeme šťastnejší. Čítať viac..

sacharidy, tuky, cukrovka, sladkosti, zdravá strava, rýchle cukry, rýchla energia, čo nejesť

Nepreháňajte to so SACHARIDMI

Pridaný cukor sa ukrýva takmer všade, aj v produktoch, kde by ste to vôbec nečakali. Množstvo ľudí sa v dnešnej dobe pri príprave jedla obracia na polotovary a priemyselne spracované potraviny. Keďže tieto produkty často obsahujú pridaný cukor, práve ten tvorí veľkú časť ich denného kalorického príjmu. Čítať viac..

Žlčníková diéta: vhodné a nevhodné potraviny

Žlčníková diéta: vhodné a nevhodné potraviny

Záchvatom a tvorbe žlčníkových kameňov treba predchádzať konzumovaním vhodnej stravy, dodržiavaním pitného režimu (zabraňuje zahusťovaniu žlče), nevynechávaním raňajok (takto sa žlč nahromadená v noci vyplaví), strážením si hmotnosti a dostatkom pohybu. Čítať viac..

Čo je zlé na bielej múke?

Čo je zlé na bielej múke?

Biela múka. Jeden z najväčších strašiakov tejto doby. Niektorí ich považujú za hotové jedy, iní majú pocit, že už len pohľadom na ne chorľavejú či priberajú. Aká je však pravda? Sú naozaj také škodlivé a mali by sme sa im vyhýbať širokým oblúkom? A čo ich robí takými nezdravými? Čítať viac..

quinoa, superpotravina, matka všetkých zŕn,

Matka všetkých zŕn – Quinoa

Patrí jej status „superpotraviny“ a hoci pre nás je to pomerne nová plodina, v Južnej Amerike sa konzumuje a pestuje už tisícky rokov. Vďaka súčasným trendom v zdravej výžive zažíva renesanciu. Záujem o jej farebné semená rastie čoraz viac a môžeme povedať, že svoje dobré meno nezískala len tak pre nič za nič. Čítať viac..

gaštany, pečené gaštany, recepty z gaštanovanov

Jedlé gaštany z „chlebového“ stromu

Vôňa pečených gaštanov nám pripomína zimu, priateľské stretnutia na rozsvietenom námestí pri pohári vareného vína či len tak, pri prechádzke zimným mestom. Práve vonku, v tej hroznej zime nie je nič príjemnejšie, ako zahriať si ruky kornútom plným tejto dobroty, ktorá vie aj dobre zasýtiť. Čítať viac..

Článkov: 517