Zmrzlinové trendy. Ktoré ovocie je najlepšie do zmrzliny?
Nové trendy v mliekárenskom priemysle neobchádzajú ani zmrzlinu. Výrobkov so zdravotnými benefitmi pribúda a evidentne to tak bude i naďalej.
Zmrzlinové trendy
Zmrzliny s príchuťou špenátu alebo slaniny nadchnú hlavne tých, čo radi experimentujú, medzi hlavnými trendmi sú ale bez šance.
Obohatenie zmrzlín o zdraviu prospešné látky a hlavne uchovanie pôvodných surovín je stratégiou, na ktorú dnes fungujú davy. Rovnako tak sú vyhľadávané mrazené výrobky, ktorých zdravotný bonus spočíva v čerstvosti a „čistej“ originálnej surovine.
Zmrzlina tvorená z 80 % šetrne zmrazeného ovocia nepotrebuje fortifikovať ani prisladzovať, ovocná zložka lahodne nahradí suroviny s vysokým obsahom tukov ako je smotana alebo plnotučné mlieko, vystačí si s vlastným ovocným cukrom.
U bežnej ovocnej zmrzlinovej produkcie nájdete zhruba v tretine ovocie, cukru však viac ako 20 %. Jednou zo zdravých noviniek je náhrada cukru stéviou a čisto prírodný konzervant citrón, ktorého bonusom je schopnosť zachovať pôvodnú žiarivú farbu ovocia.
Najlepšie ovocie do zmrzliny
Do zmrzlín a nanukov je vhodné len ovocie na vrchole svojho zrenia, to je okamih plný sladkosti, ktorý je len krôčik od toho, aby ovocie začalo mäknúť.
Dajte si prácu s výberom a každý kus vezmite do ruky a prezrite. Že senzorickou kontrolou neprejde ovocie nahnité, je jasné, ale vyvarujte sa i kusov so zelenými či nezafarbenými miestami.
Čítajte tiež: Ak zmrzlina, tak bez éčiek, pachutí, „oblbovákov“ či množstva cukru. Alebo nanuky?
A ktoré ovocie si vystačí s minimom ďalších prísad, hlavne tukov?
- čerešne
- jahody
- maliny
- nektarínky
- broskyne
- melón
- mango
Všetko olúpané a nakrájané na malé kúsky.
Že majú po sezóne?
Letné zásoby v mrazničke nemôžete využiť lepšie! Zásadou je, že sa ovocie zamrazuje po kúskoch, rozložené na podnosoch a v rýchlom režime, uchováva sa nasypané do pevných (alebo dvojitých) mikroténových sáčkov.
Z plodov na konci leta a začiatku jesene sa na domáce mrazené dobroty najviac hodia černice. Nemusíte sa vzdať ani hrušiek a sladkých druhov jabĺk, také ovocie je potrebné ošúpať, zbaviť jadrovníka, nakrájať na kúsky a rozvariť v cukre s vodou.
Mohlo by vás tiež zaujímať: Ak zmrzlina, tak bez éčiek, pachutí, „oblbovákov“ či množstva cukru. Alebo nanuky?
Využite špeciálnu akciu a objednajte si predplatné!