Aby ste využili liečivú silu kameňa, očistite ho.

Jana Trundová | 13. február 2017
Aby ste využili liečivú silu kameňa, očistite ho.

Prvý krok k využitiu liečebnej energie kameňa je očista.

Musí sa zbaviť špiny a cudzej energie. Či už máte misu kameňov pozbieraných na horách a na pláži alebo poklad polodrahokamov, z času na čas potrebujú očistiť. Niektoré druhy, ako ametyst, si o to dokonca samé požiadajú zmenou odtieňa. Znalci liečby kameňmi zdôrazňujú, že je to dôležité, zvlášť ak slúžia na terapiu.

Existuje niekoľko metód, väčšinou spirituálneho charakteru, ako je modlitba, vizuálna očista, vydymovanie, zvukové vibrácie alebo napríklad pobyt v spoločnosti špeciálne vybraných minerálov, často sa využíva miska so soľou alebo zakopanie do zeme nedotknutej ľudskou rukou– čo bude asi trochu problém, nie?

Prečítajte si tiež: Sila kameňa - lieči dušu aj telo.

Na očistu vám stačí voda

Našťastie vám bude stačiť voda, len nesmie byť stojatá. Nenamáčajte kameň alebo šperk v umývadle, ale podržte ho pod prúdom tečúcej vody (nie ľadovej), najlepšie pramenitej alebo morskej. Vodu z vodovodu najskôr nechajte odtiecť, zvlášť ak „stála“ v potrubí dlhší čas, a až potom oplachujte.

Nakoniec nechajte prirodzene uschnúť na svetle, druhy ako slnečný kameň rovno nabíjajte na slnku. To, akú slnečnú intenzitu kameň vyžaduje a znesie zistíte u špecializovaných predajcov alebo z odbornej literatúry. Určite sa o to zaujímajte! Napríklad ónyx nepriaznivú energiu z tela odvádza, ale nevstrebáva a potrebuje nabíjať často a dôkladne.

Naša rada:

Do akej miery sa nám podarilo kameň očistiť nám napovie kyvadlo. Nevlastníte ho a ani mu neveríte? Máte inú možnosť. V nerušenom prostredí podržte kameň v dlani a sústreďte sa naň. Ak vás začne „páliť“, potrebuje očistný proces zopakovať.

Mohlo by vás zaujímať: Využite vanilku naplno. Napríklad...

Okruhliaková mánia

Chystáte se k moru? Skúste namiesto piesku zvoliť okruhliakovú pláž. Poskytne vám totiž dôkladnú prirodzenú reflexnú terapiu. Každý deň pobytu a zadarmo. Hladké, slnkom prehriate kamene pôsobia cez chodidlá, ale aj tlakom na iné časti tela, kde ich prikladáte. Vzájomná masáž teplými kameňmi je blaho, spomeňte si na hot stones a jej princípy.

Pokojne si o nej pred pobytom pri mori niečo naštudujte. Zistite, kadiaľ vedú v tele dôležité energetické dráhy, a tie horúcimi kameňmi jemne stimulujte. Ak rešpektujete želania a vnímate jemné reakcie tela masírovaného, pomôžete mu uvoľniť svaly aj napätú psychiku. S okruhliakmi sa môžete aj pohrať. Súťaž o najkrajší či najvtipnejší obrázok zložený z kameňov na tele pobaví deti aj hravých dospelých. Pri dlhších prechádzkach po takejto pláži dávajte pozor na nestabilné kolená.

Iného rázu bývajú kamene pozbierané na horách. Skôr než obliny majú vetrom a dažďom vybrúsené hrany. Sú čistá sila a odolnosť! Poukladajte si ich tak, aby na nich často spočinul zrak, a keď vás prepadne slabosť, malomyselnosť a úzkosť, že sa nemôžete ani nadýchnuť, vezmite ich do rúk a skúste meditovať. Stáva sa, že sa s nimi prenesiete na vrcholy s dosahom na nebesá, rozhľadom do diaľky a znovu naberiete nový dych.

Naša rada:

Hladko opracovaná pevná debnička alebo dekoratívny kovový lavór zo starých čias naplnený hladkými okruhliakmi je lacnou akupresúrnou pomôckou. Nie je dôležité, či ste si ich priviezli od mora, alebo nazbierali v horskej riečke.

Pravidelným pošliapavaním, alebo len v citlivých obdobiach oddychom nôh odľahčených usadením sa v pohodlnom kresle aktivizuje dôležité body na energetických dráhach v tele. A navyše získate peknú bytovú dekoráciu, ktorú si pri troche šťastia neoznačkujú vaši domáci maznáčikovia.

Mohlo by vás zaujímať: Tipy a inšpirácia do postele. Prebuďte v sebe sexuálnu energiu!