Brazílska epilácia - Hit aj u mužov!

Zuzana Vrecková | 8. január 2017
Brazílska epilácia - Hit aj u mužov!

Konečne epilácia, ktorá zanechá našu pokožku neuveriteľne hladkú. Je potvrdením hesla, že pre krásu sa musí trpieť.

Ak ste sa stretli s týmto slovným spojením po prvý raz, možno ste si začali predstavovať Brazílčanky v bikinách. Idete na to správne, pretože podnebie v Brazílii je tropické, vlhké a teplé a počas celého roka teploty neklesajú pod 28°C. Brazílčanky preto chodia s holými nohami či rukami, ktoré chcú mať hladké, ale vyťahovať žiletku každý druhý deň počas celého roka, neznie ako zábava

Pekne po poriadku

V súčasnosti sa takto epilujú všetky partie tela, no prapôvod vzniku bola špecifikácia na partie v oblasti bikín a intímnych zón. Čo je dnes bežné, muselo niekde začať. Boom holenia „tam dolu“ začal v Brazílii a neskôr sa rozšíril do ostatných kútov sveta v deväťdesiatych rokoch. Súviselo to s objavom mikrokín a tango nohavičiek, ktoré boli extrémne moderné. Vyzeralo by teda dosť nevkusne, ak by nám okolo úsporného kúsku nohavičiek trčalo ochlpenie, zároveň bolo potrebné vymyslieť spôsob, aby pokožka bola pekná a nepodráždená. Aké sú plusy a mínusy brazílskej epilácie?

Čítajte tiež: Zbavte sa pigmentových škvŕn, skúste chemický peeling.

Brazilská epilácia nie je pre hanblivky

Holenie ohanbia je dnes záležitosť bežná, no často sa ženy stretávajú s vznikom nepríjemných vyrážok po holení žiletkou. Vyzliecť sa pred mužom v krásnych nohavičkách potom nie je dokonalý estetický zážitok, keď ich lemujú červené podráždené miesta všade naokolo. Povedzme, že ste sa rozhodli tomu predísť a objednali sa na epiláciu. Niektorým dámam sa možno postaví do cesty hneď prvá prekážka: ostych. Rozkročiť nohy pred kozmetičkou môže hanblivky odradiť.

V takom prípade odporúčam informovať sa v salóne, ktorý chcete navštíviť, či disponujú jednorázovými nohavičkami pre klientky. Tie nájdete v salónoch, ktoré si potrpia na komfort svojich zákazníčok. Okrem nahoty sa vám nemusí pozdávať, že musíte participovať na zákroku. Keďže sa holí všetko, teda aj vonkajšie pysky genitálií, musíte kozmetičke pomáhať a naťahovať kožu, aby sa bolo epilácia naozaj dokonalá.

„Brazílska epilácia sa vykonáva v ľahu. Robí sa pomocou použitia cukrovej pasty alebo vosku, ktorý sa natrie na intímnu oblasť, priloží sa tenký plátenný pásik a ... Au!“

Ako brazilská epilácia prebieha?

Vyriešili ste si v hlave problém s nahotou, ideme ďalej. Pred zákrokom je dôležité, neholiť sa aspoň desať dní. Nemajte pocit zanedbanosti a vydržte to. Robí sa to z dôvodu, že vosk najlepšie priľne k dlhším chĺpkom a vám ide predsa o špičkový výsledný efekt. Brazílska epilácia sa vykonáva v ľahu, takže aspoň nebudete vidieť, čo sa deje tam dolu. Robí sa pomocou použitia cukrovej pasty alebo vosku, ktorý sa natrie na intímnu oblasť, priloží sa tenký plátenný pásik a ...

Au!

Najskôr sa strháva venušin pahorok, ktorý by ste teoreticky mohli zvládnuť. Samozrejme, zvládnete to celé, ale treba sa pripraviť, že čím nižšie ošetrovateľka pôjde, tým vyššou frekvenciou budete predýchavať... Celý proces je o pol hodinu za vami, ale bolesť je intenzívna a prítomná každú sekundu.

Brazílska epilácia naozaj poriadne bolí, sú to predsa len citlivé miesta. Bola by však škoda kvôli strachu z bolesti zahodiť takú parádnu a praktickú vec. Hladká pokožka vás bude tešiť minimálne tri až šesť týždňov, takže nemusíte na dovolenke zápasiť s chĺpkom tu a chĺpkom tam. Môžem vám garantovať dve veci:

  • Prvá je, že zažijete bolesť a budete si za ten nápad nadávať každú sekundu.
  • Druhá je, že výsledok vyzerá tak kvalitne a dokonalo, že vám to vymaže akúkoľvek pamäťovú stopu a objednáte sa opäť.

„Na Brazil chodím pravidelne a neviem si ten úžasný pocit hladkej pokožky vynachváliť. Čo sa týka bolesti... bolí to, ale nie je to nič nevydržateľné a tých 20 minút v salóne stojí za to, že mám na 6 týždňov pokoj.“ (Valentína, 38) 

Vosk či cukor?

Materiál, ktorý sa pri nej využíva, si vyberáte samé: vosk alebo cukor. Okrem dlhotrvácnosti a nádhernému výsledku je brazílska epilácia aj prírodná. Ak sa vykonáva pomocou cukrovej pasty, nič chemické v nej nie je, preto je vhodná na akýkoľvek typ pokožky. Je možné vytrhať aj malé chĺpky a bolestivosť je o niečo nižšia ako pri vosku. Možno i preto, lebo vôbec nedráždi pokožku.

Naopak, vosk sa zohrieva na dosť vysokú teplotu, aby sa roztopil a väčšinou pokožku popáli. Výhody cukrovej pasty sú určite jej prírodnosť a vhodnosť použitia na akýkoľvek typ pokožky bez strachu z alergie. Výhody vosku spočívajú hlavne v jeho dostupnosti, pretože je omnoho širšia ponuka salónov, v ktorých realizujú práve epiláciu voskom.

Ak ste sa rozhodli ísť do toho, navštívte epilačné štúdio. Pokiaľ máte chuť vyskúšať túto procedúru, ale nie ste ochotné zaplatiť plnú sumu, lebo neviete, či to stojí za to, na internete sú prístupné mnohé zľavové portály, cez ktoré sa dostanete k procedúre i za polovičnú cenu.

A keď už hovoríme o cenách, tak sa približne pohybujú pri epilácii v oblasti bikín 8€ a pravá depilácia intímnych partií – brazílska epilácia 25€. Je to samozrejme individuálne.

Mohlo by vás zaujímať: Chcete, aby bola vaša pokožka vo forme v každom ročnom období? Nadopujte ju biotínom!

Brazilská epilácia - hit u mužov!

Dámy, ste prekvapené, však? No muži sa o seba starajú čoraz viac a viac. Zatiaľ čo v minulosti bola v kurze typická džungľa, v súčasnosti prepadávajú holeniu intímnych partií i muži. Nie je to len kvôli sexu, ale najmä z hygienických dôvodov a v konečnom dôsledku to mužom zvyšuje sebavedomie. Mnohí sa pýšia, že s takto upraveným porastom vyzerá ich penis väčší.

Recept na cukrovú pastu alebo Urob si sám

Keď je taká prírodná, nemôžem si ju urobiť sama? Ale samozrejme, môžete. Dokonca jej výroba je veľmi jednoduchá Budete potrebovať:

  • 2 šálky kryštálového cukru
  • 1 šálku destilovanej vody
  • 1 šálku citrónovej šťavy

Je možno zmes obohatiť výživnými látkami (med) alebo použiť rôzne upokojujúce zložky (aloe vera, olivový olej), nič tým nepokazíte. Všetko pekne zmiešame a začneme variť, kým sa nám nezačne konzistencia podobať na karamel, stiahneme ju z ohňa, necháme vychladnúť na teplotu, ktorá je mierna a nepopáli nás. Pásiky zakúpite v drogérii a môžete sa do toho pustiť. I keď je možné, že sama si to nebudete vedieť spraviť, pretože spôsobiť takú bolesť sám sebe sa bude biť s pudom sebazáchovy. :-)

Mohlo by vás zaujímať:
Tip pre krásne vlasy bez lupín a mladistvú pleť
Celulitída na bruchu? Viete, čo pomôže?