Tipy a inšpirácia do postele. Prebuďte v sebe sexuálnu energiu!

Diana Mašlejová | 13. február 2017
Tipy a inšpirácia do postele. Prebuďte v sebe sexuálnu energiu!

Odhoďte predsudky, vyskúšajte nové veci a prebuďte v sebe sexuálnu energiu!

Otvorená komunikácia je vstupom ku kvalitnému sexuálnemu životu, no na rutinu, ktorá občas zasiahne do dlhodobého vzťahu, niekedy nestačí. A vtedy je najlepšie odhodiť predsudky, vyskúšať nové veci a znovuobjaviť v sebe zaspatú sexuálnu energiu. Výsledok vás istotne pozitívne prekvapí.

Spodná bielizeň trochu inak

Napriek tomu, že z obchodných regálov sa nás valí veľký výber šteklivej spodnej bielizne, po rokoch nám už v zásuvke ostanú často len tie pohodlné kúsky na denné nosenie. A to je veru chyba.

Zainvestujme do príťažlivej podprsenky, podväzkov, či eroticky pôsobiacich nohavičiek, ktoré budú patriť len do nášho intímneho priestoru. Takúto bielizeň potom môžeme využiť dvojakým spôsobom. Poslúži nám navodiť výnimočnú atmosféru, ktorá patrí len vám dvom, ale tiež si z nich môžeme urobiť erotické hračky.

Vyzlečenú podprsenku nemusíme pohodiť na zem, ale zakryme ňou nášmu partnerovi oči. Nohavičkami jemne zviažeme ruky, alebo nimi dráždivo hladíme partnerove telo. Erotická spodná bielizeň pôsobí aj na naše čuchové bunky, ktoré stimulujú vášeň a z nášho sexuálneho styku urobia jedinečný zážitok.

Meňme miesta

Neubime našu sexuálnu fantáziu praktickosťou. Posteľ je veľmi pohodlná, ale pre kvalitný sexuálny život často nedostačujúca. Vyskúšajme aj iné miesta v domácnosti. Využime možnosť, keď je byt, či dom prázdny a zamierme si to trebárs k chladničke, kuchynskej linke, dole na koberec, alebo odhrňme kuchynský stôl a vhupnime do nových zážitkov.

Sexuológovia hovoria, že takáto zmena je významným stimulom pre náš mozog a dovolí nám vnímať partnera z inej, možno dávno zabudnutej perspektívy. Zahrajme si s partnerom hru. Jedenkrát povie on, kde chce s partnerkou intímne splynúť, nabudúce bude rad na partnerke.

A keď je posteľ jedinou možnosťou, otočme sa na nej do inej pozície, alebo ju posypme zamatovými srdiečkami, či pár lupeňmi kvetov. Aj takéto, naoko nenápadné detaily, nás dokážu vytrhnúť zo zabehnutých koľají.

Pošteklenie zmyslov

Vyskúšajte niektoré zo zmyslových erotických tipov, alebo aj všetky naraz. Vyzlečte sa s partnerom obaja donaha a ešte predtým, ako pristúpite k hladeniu a nežnostiam, vnímajte zrakom vzájomnú nahotu. Studené telo potom ešte viac rozpália následné dotyky. Zrak využijete ako erotický stimul aj tak, že sa pri milovaní skúsite pozerať svojmu partnerovi do očí.

Prvotnú neprirodzenosť zakrátko vystrieda nečakaná vášeň, ktorá vám lepšie pomôže pochopiť a precítiť spoločnú fyzickú slasť. Nezabúdajte ani na sluch. Neutišujte svoje vzdychy, ale využite ich vo svoj prospech. Nakloňte sa k partnerovmu ušnému laloku, stimulujte ho jemným hryzením, šepkajte mu do ucha zakázané slová, alebo ho rozpáľte roztúženými vzdychmi.

Čuch pri erotických hrách zapojíte iskrivou masážou. Stačí si len vybrať z radu špeciálnych olejov, medzi ktorými je afrodiziakum napríklad olej z ruží, jahodový, čokoládový olej, či vonné sviečky s prídavkom vanilky, santalového dreva, ambry, alebo exotického ovocia.

Mohlo by vás zaujímať: ĎATLE a FIGY ako prírodné afrodiziakum.

Dráždivé smsky

Textové správy nepatria iba do denného vybavovania a plánov, čo treba kúpiť v potravinách. Ak vieme, ako na to, stanú sa našimi pomocníkmi aj pri predohre. Jedným z tipov je urobiť čosi šokujúce, čo nás oboch vytrhne zo zabehnutej rutiny.

Predstavte si napríklad, že sedíte na spoločnej večeri s priateľmi, alebo sa váš partner práve nachádza na firemnom obede. Napíšte mu do správy čosi šteklivé, intímne, erotické, alebo mu nahrajte odkaz s dráždivými vzdychmi. SMS-kou, ako sa neviete dočkať spoločných chvíľ a čo všetko si práve predstavujete, určite neostanú vaše večerné radovánky nudnými.

Odvážnejším párom okorení sexuálny život aj vlastné erotické video, či spoločné fotky. Pri tomto tipe je však dôležité, aby bolo pre oboch dané natáčanie príjemné a aby sa nikto necítil diskomfortne. A samozrejme, treba dať pozor aj na súkromie a bezpečnosť.

Vo vlastnej réžii

Zahrajte sa s intenzitou a frekvenciou vášho milovania a do vašej spálne to istotne prinesie nový vietor. Môžete vyskúšať napríklad milovanie bez vyvrcholenia, ktoré nabudí vaše libido a roztúži zmysly. Odborníci odporúčajú aj obdobie bez sexu.

Stačí týždeň – dva a po dobe abstinovania sa na seba vrhnete ako levy (samozrejme v prípade, ak vaším intímnym problémom nie je práve nedostatočná chuť na sex). Zaujímavým tipom je aj každodenný sex. Mnohým párom výrazne pomohla akási niekoľkodňová dohoda pravidelného milovania. Pomôže nielen zvýšiť chuť, ale postupne zahodiť zábrany a vyskúšať nové postupy.

Čítajte tiež: Zvýšte svoju sexuálnu silu s čínskym hroznom

Osvieženie pamäte

Na spoločne prežité chvíle nemusíte spomínať iba s kyticou ruží na deň výročia. Zalovte v pamäti a pripomeňte si spomienky na začiatky vášho milostného života. Niekedy stačí navštíviť staré miesta, obliecť sa do podobného oblečenia, v akom vás partner kedysi videl, pozrieť si film, pri ktorom ste sa milovali, alebo pustiť hudbu, s ktorou máte spojené intímne chvíle.

Fantázii sa medze nekladú, ide o to, oživiť si vzájomné chvíle spojenia a zamilované okamihy rozkoše. Povedzte vášmu partnerovi, čo sa vám vtedy páčilo, čo vás na ňom celkom „dostalo“ a využite minulosť vo svoj sexuálny prospech.

Mohlo by vás zaujímať: Aká je skutočná realita nášho sexuálneho života?