ĎATLE a FIGY ako prírodné afrodiziakum.

Redakcia | 5. január 2017
ĎATLE a FIGY ako prírodné afrodiziakum.

Ďatle a figy sú prírodným afrodiziakom už od pradávna. Ich účinok na genitálny systém je dobre známy.

Prírodné látky povzbudzujúce libido predlžujú a zvyšujú sexuálnu výkonnosť, skvalitňujú orgazmus a odstraňujú zábrany.

Slovo afrodiziakum pochádza z gréckeho slova Afrodita. Oslavovaná bohyňa lásky mala v mytológii svoje dôležité miesto a ľudia verili v jej schopnosti. Dnes už patrí Afrodita skôr do bájí a učebníc, avšak príbuzné afrodiziaka nestratili na svojej obľube ani po tisícročiach. Dôsledky ich požitia by mali byť jednoznačne pozitívne.

Ďatle ako afrodiziakum odporúčali arabské ženy

A vedeli prečo..

„Látky obsiahnuté v datliach navodzujú stav podobný malej bezpečnej eufórii“

Keby ste sa na afrodiziakum spýtali arabských žien, istotne by vám v prvom rade porozprávali o datliach, ktoré zvyknú svojim mužom pridávať do kávy. Nie je to neopodstatnené, látky obsiahnuté v datliach navodzujú stav podobný malej bezpečnej eufórii a ich stimulujúci účinok na genitálny systém je dobre známy.

Ovocné cukry, ktoré sa rýchlo a efektívne menia na energiu, vám navyše zabezpečia väčšiu výdrž a dlhšie milostné radovánky. Niacín, horčík a mnohé ďalšie minerály a vitamíny, na ktoré sú plody bohaté, prinesú psychike uvoľnenie a zmiernenie napätia.

Figy sú, podobne ako datle, známym afrodiziakom, ktoré stimuluje pohlavné orgány.

Figovo-datľove guľky povzbudia vaše erotické chúťky

Figovo-datľove guľky sú pochúťkou, ktorá telu dodá nielen energiu a minerály, ale povzbudí aj erotické chúťky.

Na ich prípravu posekajte v rovnakom pomere oba sušené druhy a trocha ich povarte, aby zmäkli. Následne do zmesi pridajte vanilku, alebo prírodný vanilkový extrakt.

Vanilka nie je použitá náhodne. Patrí totiž k jedným z najvzácnejších budičov zmyslov a zostruje najmä čuchové schopnosti. Okrem toho psychike navodzuje pocit bezpečia a uvoľnenia, čím podčiarkuje účinky fíg.

Aby zmes lepšie stuhla, pridajte do nej postrúhaný kokos a podrvené sušienky, či piškóty, tak, aby cesto bolo tuhé a dalo sa vyvaľkať. Následne masu sformujte do dlhého valca, zabaľte do fólie a nechajte ešte viac stuhnúť v chladničke. Po vytiahnutí môžete nakrájať.

Skúste aj túto KOKOSOVÚ DOBROTU S ĎATĽAMI

 

Aké mýty kolujú o "afrodiziakách"?

Nosorožec, tiger a býk ako ohrozené druhy...

Mnohé výskumy tieto účinky potvrdili, ale viaceré mánie spojené s vierou v afrodiziaká boli pre spoločnosť skôr prekliatím. Jednou z nich je napríklad výroba prášku z rohu nosorožca, ktorý vraj prebúdza sexuálnu vášeň a dodáva mužnosť.

Kvôli tejto za vlasy pritiahnutej báji sa nosorožec ocitol na zozname ohrozených druhov.

Rovnakou honbou za sexualitou utrpel aj tiger, ktorého penis Číňania sušili a predávali za drahé peniaze. Dnes už tigra zamenili za býka, stále však ide o nelegálny a krutý obchod.

Ušľachtilejší spôsob, ako navodiť správnu atmosféru, je naliať si pohárik kvalitného šampanského. Šampanské sa za afrodiziakum považuje už desaťročia. 

Namiesto účinkov fyziologického charakteru mu však možno pripísať vlastnosti psychologické.

Šampanské máme jednoducho spojené s koketnosťou a erotikou a môžu za to najmä stovky filmov, kde zarosený pohárik a stúpajúce bublinky evokovali vášeň a telesnú túžbu.

V prípade šampanského teda ide skôr o psychologický efekt, podporený, samozrejme, miernym alkoholovým omámením, ktoré skutočne povoľuje zábrany (niekedy až príliš – čo si budeme hovoriť).

 Čítajte tiež: Ochuťte si svoj erotický život!