Púpalka, rozžiari sychravé dni a podporí vaše zdravie

Jana Trundová | 14. október 2017
Púpalka, rozžiari sychravé dni a podporí vaše zdravie

Pôvabná kvetina, ktorej kvet tak sladko vonia počas letných večerov, je nosnou látkou prípravkov, ktorými možno veľmi pomôcť pokožke. Užíva sa najčastejšie v tobolkách alebo priamo ako olej, niekedy býva s obľubou posilňovaná ďalšími bylinami, či liečivými látkami, ako je beta-karotén.

Púpalka, rozžiari sychravé dni

... podporí pružnosť pokožky a zdravie a lesk vlasov, pomáha zmierňovať predmenštruačný syndróm, pôsobí na srdcovo-cievny systém.  

Zastudena lisovaný olej pupalky dvojročnej podporuje pružnosť pokožky a zdravie a lesk vlasov, ešte dôležitejšie ale je, že pomáha odstraňovať, či aspoň zmierňovať predmenštruačný syndróm a veľmi priaznivo pôsobí na srdcovo-cievny systém.

Ak ju zaradíme do svojho vitalizujúceho programu teraz, opäť prospejeme poškodenej pokožke a zároveň uľavíme psychike, pre ktorú býva najmä koniec roka náročný. Posilňuje organizmus aj pri chronickej psychickej záťaži a pomáha odstraňovať únavu!

Čítajte tiež: Vsaďte na túto silnú dvojku výkonnej prírody a sychravé dni vás nezlomia

V alternatívnom liečiteľstve jej býva prisudzovaná schopnosť pozdvihnúť nízke sebavedomie, najmä žien, je totiž rastlinou so „ženskou energiou mesiaca". 

Celé „tajomstvo" schopností púpalky tkvie v mimoriadnom obsahu polynenasýtených mastných kyselín, najmä kyseliny linolovej a gama-linolénovej (GLA), vďaka ktorým má telo dostatok prostaglandínov, ktoré, ako sme už spomínali, pôsobia najmä na stres, zároveň chránia bunky pred starnutím, a dokonca kompenzujú naše veľké stravovacie hriechy pri nadmernej konzumácii cukrov a alkoholu.

Tip: Synergický efekt môžete očakávať od spojenia púpalky s Borákom lekárskym. Okrem pôvabu v kvete, aj on patrí medzi divoko rastúce rastliny.