Zdravie články

kríže, správny postoj tela, chrbtica, chrbát, správne držanie tela, postoj, fitastyl, bolesti krížov, bolesti v krížoch, kríže, driek, drieková oblasť

Nehrajte sa na paragraf: správne držanie tela je základ!

Vďaka nášmu nesprávnemu zaobchádzaniu svojim krížom dávame často zabrať oveľa viac ako by bolo potrebné. Najčastejšie totiž na krížovú časť kladieme priveľké bremeno. Rovnako nebezpečné je i nesprávne sedenie. Môže spôsobiť chronické a dlhodobé problémy. Dôležité je stáť, chodiť i sedieť vzpriamene. Čítať viac..

kríže, boľavé kríže, bolesť v krížoch, driek, bolesti krížov, kríže ako v bavlnke, fitastyl

Kríže ako v bavlnke: viete ako na to?

Je len málo ľudí, ktorí sa ešte nestretli s bolesťou krížov. Nepríjemné stavy vedia poriadne znepríjemniť život, trpiaceho neraz položia na pár dní do postele. Vo veku od 30 do 50 rokov trápia bolesti chrbta až jednu štvrtinu ľudí, so zvyšujúcim sa vekom sa riziko stupňuje. Čo problémy spôsobuje, ako sa im vyhnúť, ktorý typ prevencie je najlepší? Zisťovali sme za vás. Čítať viac..

bolesť v krku, úľava, hrdlo, bolesť hrdla, domáce prostriedky, domáca pomoc, rýchla pomoc, úľava, antimikrobiotiká, protizápalové

5 potravín, ktoré prinesú úľavu od bolesti v krku

Prekvapilo vás premenlivé aprílové počasie? Výkyvy teplôt, zmeny počasia zo dňa na deň, chladné rána a teplé dni. To všetko môže byť nástrahou pre našu imunitu. Práve v tieto dni prichádzajú ochorenia nečakane a neplánovane. Ak už aj vás nepríjemne prekvapila bolesť v krku, prinášame pár tipov ako s ňou efektívne zatočiť. Čítať viac..

žihľava, pŕhľava, účinky, pomoc, úľava, pŕhlenie, popŕhlenie, zdravie, wellness, zdravie, liečivá bylina, liečivé byliny, smoothie, žihľavový

Nazbierajte si zdravie: Žihľava, kráľovná liečivých bylín

Ak sa povie liečivá rastlina, jedna z prvých nám napadne žihľava. Pŕhľava, či Žihľava dvojdomá je už po stáročia súčasťou domácich lekárničiek a jej využitie je skutočne mnohostranné. Táto bylina, dorastajúca až do výšky dvoch metrov, sa zbiera, suší, varí, drví, aby organizmu pomohla vrátiť sa späť do rovnováhy. Čítať viac..

tejpy

Zásady tejpovania pre laika

V našom predchádzajúcom článku ste sa mohli dozvedieť, čo tejpovanie je, na čo sa najčastejšie využíva a ako by malo byť prevedené. Ak ste sa rozhodli, že si "tejpy" chcete vyskúšať na vlastnej koži, máme pre vás pár tipov. Prečítajte si zásady, ktorých by ste sa mali držať, aby ste z "tejpingu" vyťažili maximum. Čítať viac..

tejpovanie, taping, správne tejpovanie, liečba, prevencia, fixácia, stabilizácia

Tejpovanie - Kedy áno a kedy nie?

Aj vy ste si od istého času začali všímať zvláštne farebné lepiace pásky, ktoré majú ľudia nalepené na ramenách, krku, či na nohách? Nie, nejde o estetickú záležitosť. Tejpovanie sa aplikuje za účelom rehabilitácie a dnes už ide o štandardnú metódu používanú v športovej a rehabilitačnej medicíne, a to pri rôznorodých problémoch s pohybovým aparátom. Čítať viac..

Cviky pre uvoľnenie bolestivej menštruácie

Bolestivá menštruácia? Tieto cviky vám pomôžu v boji s kŕčmi

Už počas strednej školy sme robili veľkú chybu, keď sme vyhovárajúc sa na „svoje dni“ sedeli na lavičke namiesto hodiny telesnej výchovy. Pohyb je totiž na zničenie kŕčov najlepší liek, pretože rozprúdi krv v celom tele. Pravidelným pohybom mnohonásobne znižujete bolesť počas menštruácie, nakoľko sa dostatočne zvýši tepová frekvencia, prekrvuje sa panva, a to pomáha kŕčom predchádzať. Čítať viac..

Zastaví sa nám srdce, keď kýchame?

Zastavuje sa nám srdce, keď si kýchneme?

Ak ste správne vychovaní a nasledujete tradíciu väčšiny Slovákov, keď si niekto kýchne, prvé čo vám napadne je zrejme povedať na zdravie. Napadlo vám ale niekedy rozmýšľať nad tým, prečo skutočne kýchame a čo sa deje v našom tele počas kýchnutia? Čítať viac..

Existuje množstvo dôvodov prečo by sme si mali osvojiť pripravovanie si jedál vopred. Jedným z nich je určite aj snaha jesť zdravšie.

5 bezpečnostných pravidiel „krabičkovania“

Existuje množstvo dôvodov prečo by sme si mali osvojiť pripravovanie si jedál vopred. Jedným z nich je určite aj snaha jesť zdravšie, čo nám napomáha cítiť sa zdravo a fit. Plánovanie jedálnička, tiež uľahčí nákupy a môže výrazne skrátiť dobu blúdenia medzi regálmi v supermarketoch. Čítať viac..

Ako sa udržať vo forme a zdravý aj bez utrácania veľkého množstva peňazí

Žiť zdravo a fit a nezbankrotovať pri tom? Takto to ide

Niekedy sa môže zdať, že žiť zdravo je ako druhá práca na plný úväzok. Avšak namiesto toho aby ste dostali za ňu zaplatené, vám robí výdavky navyše. Máme pre vás ale skvelú správu. Nemusíte si urobiť dieru do vreciek na to, aby ste sa udržiavali vo forme. Prinášame vám niekoľko šikovných tipov ako ušetriť množstvo peňazí a pri tom sa držať svojich cieľov. Čítať viac..

Zoznam zdravších a menej zdravých potravín z hľadiska obsahu pesticídov

Veľká tridsiatka ovocia a zeleniny: Ktoré sú „najčistejšie“ a „najšpinavšie“ potraviny?

Americká environmentálna skupina (EWG) každý rok zverejňuje zoznam ovocia a zeleniny, ktoré sú najviac a najmenej kontaminované pesticídmi. Zoznam potravín s najnižším i najvyšším obsahom pesticídov je zostavený na základe analýzy viac ako 28 tisíc vzoriek odobratých Americkým ministerstvom poľnohospodárstva (USDA) a amerického Úradu pre kontrolu potravín a liečiv (FDA) z ovocia a zeleniny. Tie sú následne skúmané EWG. Čítať viac..

Článkov: 503