Zbraň na ženské problémy a malá odmena za bolesť

Redakcia | 23. september 2017
Zbraň na ženské problémy a malá odmena za bolesť

Nielen vaša imunita sa čučoriedkam poďakuje... Celý zástup zdraviu prospešných vlastností robí z ovocia nenahraditeľného priateľa celkovej vitality organizmu.

Proti ženským problémom

Nakoľko je ženská močová trubica o čosi kratšia ako mužská, častejšie ju potrápia rôzne infekcie a zápalové procesy. Výborným domácim podporným prostriedkom pri ich liečbe a prevencii je konzumácia čučoriedok.

Čítajte tiež: Kešu orechy: Aké výhody vám prinesie ich pravidelná konzumácia?

Nielen antioxidanty, ale aj jedinečná kombinácia trieslovín prispieva k správnej funkcii močového ústrojenstva a má blahodarné účinky na obličky a ich celkové prečistenie. Spomínané látky sa osvedčili aj pri zmierňovaní menštruačných bolestí.

Utlmujú kŕče a pomáhajú ženskému telu zbaviť sa odpadov. Pri ťažkostiach počas menopauzy sa čučoriedky postarajú o jej ľahší priebeh.

Vďaka vitamínu E, ktorý je tiež nazývaný prvok krásy, sa zmiernia aj prejavy predmenštruačného syndrómu, a to nielen tie fyzické, ale tiež psychické.

Výborne sa v týchto prípadoch bude hodiť čučoriedkový sirup – sladká dobrota, ktorú stačí jednoducho zaliať potrebným množstvom vody a mať tak vždy poruke zdravú a chutnú domácu limonádu.

Nájdete tu: Čučoriedky na správne trávenie a sirup, ktorý zvládnete pripraviť sami doma

Odmena za bolesť - lahodná čučoriedková zmrzlina

Čo s prebytkom čučoriedok? Môžete si z nich pripraviť napríklad osviežujúci a chutný dezert – zmrzlinu. 400 gramov umytých čučoriedok jednoducho rozmixujte s dvoma decilitrami akéhokoľvek ovocného sirupu, štyrmi decilitrami sladkej smotany na šľahanie a podľa sladkosti plodov môžete pridať buď jeden, alebo dva vanilkové cukry.

Vyšľahanú zmes už stačí iba v pripravenej nádobe vložiť do mrazničky na pár hodín a pochutnávať si na zdravej a nesmierne chutnej dobrote.

Čítajte tiež: Všestranné a nápomocné čučoriedky