Tikka masala LOSOS s trio quinoa

Redakcia | 13. apríl 2022
losos, losos recept, quinoa, tikka masala, losos s korením

Dve porcie lososa pripravíme za 20 minút.

Suroviny

•    300 g lososa
•    1 citrón
•    100 ml kokosového mlieka
•    1 hrnček quinoa
•    1 malá červená cibuľa
•    1 strúčik cesnaku
•    1 ČL karí
•    1 ČL kurkumy
•    1 ČL masala korenia
•    2ČL tikka masala zmesi korenia
•    1 malá konzerva kokosového mlieka
•    Petržlenová vňať
•    Olivový olej
•    Himalájska soľ
•    Čerstvo mleté čierne korenie
  

Ľahký zelený šalát s lososom
Prečítajte si tiež:

Ľahký zelený šalát s lososom

Postup

  1. Quinoa si uvaríme v pomere 1:2 (1 hrnček quinoa a 2 hrnčeky vody) cca 15 minút.
  2. Filet lososa si prekrojíme na polovicu. Odstránime kožu. Pokvapkáme citrónovou šťavou z polovice citróna. Ponoríme do kokosového mlieka na 5 minút.
  3. Na kvapke oleja si opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu. Zároveň pridáme roztlačený cesnak. Všetko spolu opražíme do sklovita.
  4. Postupne pridávame všetky korenia: karí, kurkumu, masala a tikka masala. Opražíme cca1 minútu. Pridáme lososa a zalejeme kokosovým mliekom. Varíme, kým nie je losos mäkký.
  5. Dochutíme soľou a korením. Ozdobíme petržlenovou vňaťou.