Tikka masala LOSOS s trio quinoa
foto: istockphoto.com
Dve porcie lososa pripravíme za 20 minút.
Suroviny
• 300 g lososa
• 1 citrón
• 100 ml kokosového mlieka
• 1 hrnček quinoa
• 1 malá červená cibuľa
• 1 strúčik cesnaku
• 1 ČL karí
• 1 ČL kurkumy
• 1 ČL masala korenia
• 2ČL tikka masala zmesi korenia
• 1 malá konzerva kokosového mlieka
• Petržlenová vňať
• Olivový olej
• Himalájska soľ
• Čerstvo mleté čierne korenie
Prečítajte si tiež:
Ľahký zelený šalát s lososom
Postup
- Quinoa si uvaríme v pomere 1:2 (1 hrnček quinoa a 2 hrnčeky vody) cca 15 minút.
- Filet lososa si prekrojíme na polovicu. Odstránime kožu. Pokvapkáme citrónovou šťavou z polovice citróna. Ponoríme do kokosového mlieka na 5 minút.
- Na kvapke oleja si opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu. Zároveň pridáme roztlačený cesnak. Všetko spolu opražíme do sklovita.
- Postupne pridávame všetky korenia: karí, kurkumu, masala a tikka masala. Opražíme cca1 minútu. Pridáme lososa a zalejeme kokosovým mliekom. Varíme, kým nie je losos mäkký.
- Dochutíme soľou a korením. Ozdobíme petržlenovou vňaťou.