Potravinové alergie sú celosvetovým problémom, nevyhýbajú sa dospelým ani deťom. Podľa odborníkov každý tretí-štvrtý človek trpí nejakou formou alergie alebo sa s alergiou vo svojom živote stretne. Viac informácií..
+ Kniha vám ponúka recepty na polievky, hlavné mäsové i zeleninové jedlá, dezerty a smoothies, ktoré si môžete vychutnať aj pri kombinácii viacerých potravinových alergií. Dúfame, že vás tieto recepty inšpirujú k vytváraniu chutných, bohatých jedál a nadchnú vás pri varení!
Imunoalergiológ MUDr. Martin Lešťan:
,,Alergie, vrátane potravinových, sa stali civilizačným ochorením a sú akousi daňou ľudstva za náš životný štýl. Genetické faktory, znečistenie prostredia, stres a dramatická zmena našich stravovacích návykov, chemizácia, zmena nášho životného štýlu roztočili koleso alergií obrovskou rýchlosťou. Výsledkom je, že každý tretí-štvrtý človek trpí nejakou formou alergie alebo sa s alergiou vo svojom živote stretne. O osude našich detí však rozhodujeme aj my. Rýchlou diagnostikou vieme zjemniť a niekedy až celkom zvrátiť priebeh alergie.“